Nieuws

Switch the Gym
Let op! Dit artikel is al 212 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Sportschoolconcept Switch the Gym drie maanden open: ‘veel mensen mogen verwelkomen’

Een sportschool openen in coronatijd: geen ideale timing zou je zeggen. Maar voor Switch the Gym, de sportschool die in juli haar deuren opende aan het Piusplein, bleek het absoluut geen belemmering. Omdat je bij Switch in kleine groepjes sport onder begeleiding van een personal trainer, konden de leden al die tijd gewoon rustig doorgaan. Wij spraken sportschoolmanager Mike over de ontwikkelingen.

Maar hoe zat het ook al weer met Switch the Gym? Het sportschoolconcept valt eigenlijk precies tussen de normale sportscholen en personal training in. Mike: “Bij een normale sportschool betaal je een klein bedrag per maand, maar ontbreekt vaak de persoonlijke begeleiding en blijven resultaten uit. Bij een personal trainer betaal je heel veel geld, maar haal je snel resultaat. Switch the Gym is een stuk goedkoper dan een personal trainer, maar je krijgt veel persoonlijke begeleiding en we werken resultaatgericht.”

‘Voor veel mensen écht wat ze zochten’

Op 1 juli 2020 opende Switch haar deuren. We zijn inmiddels drie maanden verder en vroegen ons af: hoe is er door de Tilburgers gereageerd? Mike: “Ja, super! De eerste maanden hebben we heel veel nieuwe mensen mogen verwelkomen. We hebben onze overtuiging en ons unieke concept goed kunnen overbrengen en heel wat leden hebben in een korte tijd al doelen bereikt.”

Het concept waar Switch the Gym mee werkt is dan ook anders dan andere sportscholen. Je kunt je bij Switch dagelijks inschrijven voor een tijdsblok (van een uur) om te komen sporten. Je traint samen met een groep, die zich hebben ingeschreven voor hetzelfde tijdsblok, onder begeleiding van een personal trainer. “De trainingen kun je het beste omschrijven als high intensity interval. Een combinatie tussen cardio en krachttraining.” Ook uniek: je sport met een hartmonitor om, die onder andere jouw hartslagzone laat zien én het aantal calorieën dat je al hebt verbrand.

Mike: “Voor veel van onze leden was het echt iets wat ze zochten. Effectief sporten, met persoonlijke begeleiding en een meetbaar resultaat. Reacties die we bijvoorbeeld al hebben gehad zijn: ‘ik haal steeds meer uit mijn lichaam’ en ‘ik train nu een uur écht effectief’.”

Lid worden

Denk jij nu: dit klinkt als iets voor mij? Switch the Gym hanteert een maximum aantal leden van 450, omdat ze graag iedereen persoonlijk willen (leren) kennen. Maar er zijn nog wat plekken beschikbaar. Het fijne is dus dat ze in kleine en veilige groepen werken (tussen de zes en twaalf sporters), wat tijdens deze coronatijd zeer prettig en uniek is. Wegens de coronamaatregelen zijn de kleedkamers en douches tijdelijk niet toegankelijk.

Meer informatie over Switch the Gym vind je op de website. En lees ook eens het interview met Mike dat we hielden rondom de opening in juli.