Stadsstrand gaat open in de winter

Ja mensen, je leest het goed. Het Stadsstrand gaat aankomende winter open op de vertrouwde locatie aan de Twentestraat. Na eerdere plannen om het Stadsstrand open te gooien gedurende de winterperiode is de kogel dit jaar door de kerk: het Stadsstrand oftewel Waterjump gaat open. Wij spraken eigenaar Paul de Kanter.

Kogel door de kerk

”Ik geloof echt dat alles gebeurt met een reden”, zegt Paul. ”Afgelopen jaren wilden we graag open in de winter maar hebben we er toch voor gekozen dit niet te doen. Uiteindelijk maar beter ook want we hebben twee waardeloze winters achter de rug met veel regen”, vervolgt Paul.

Paul heeft vertrouwen dat komende winter een goede winter wordt. ”En anders niet! We hebben er helaas geen invloed op. Hoe dan ook, we gaan er een leuke winter van maken op het Stadsstrand”. En wat is volgens Paul perfect winterweer? ”Strak blauwe lucht en rond het vriespunt.”

Hot tubs en meer

En ook al is de temperatuur ver onder het nulpunt, koud hoef je het niet te hebben op het Stadsstrand. Zo worden er vijf houtgestookte hot tubs geplaatst waar je onder het genot van een drankje heerlijk in kunt genieten. Alleen al voor de hot tubs heeft Paul iemand verantwoordelijk gemaakt. ”Het water wordt iedere keer nadat er mensen in hebben gezeten ververst, opnieuw op temperatuur gebracht en dat allemaal enkel met een op hout gestookt vuurtje”. Een hoop werk maar dit brengt wel een winters sfeertje met zich mee.

Verder krijgt de silent disco ook komende winter een vervolg en wordt er een kerstkaraoke georganiseerd waar bezoekers gezamenlijk kerstliedjes gaan zingen. De strandtent wordt verwarmd en natuurlijk is er glühwein, erwtensoep en stamppot aanwezig. Ook gaan ze regelmatig een kampvuurtje stoken. Zo wordt de Waterjump vuurkorf dichter bij de strandtent geplaatst zodat bezoekers gezellig met een drankje rond het vuur kunnen zitten.

En dan zijn er ook nog plannen om met oud & nieuw een leuk feestje te geven. Geen mega groot evenement, gewoon een leuk feestje met fijne muziek en gezellige mensen geeft Paul aan. Wordt vervolgd!

Open in de kerstvakantie

Het stadsstrand is sowieso open gedurende de kerstvakantie. ”We gaan ’s morgens gewoon open en kijken wel hoelang mensen het leuk vinden om te blijven hangen. Gaan de mensen om 21.00 uur weg dan sluiten we de tent, hebben ze zin om tot 01.00 uur te blijven borrelen dan blijven we lekker lang open”, geeft Paul aan. Daarmee borduren ze verder op het ongedwongen sfeertje van de Waterjump en passen ze zich volledig aan naar de behoefte van de bezoeker.

Eindfeest

Zaterdag 26 september kun je voor de laatste keer genieten van het Stadsstrand in zomerse taferelen. Dan vieren ze voor de aller allerlaatste keer een dik feestje. Daarover spraken wij Paul eerder! Er zijn nog kaarten te koop.