logo

‘SwitchZ’ start met nieuw leertraject mbo Verpleegkunde

SwitchZ

Na een succesvolle start van het traject mbo 3IG/MZ (individuele gezondheidszorg en maatschappelijk zorg) biedt SwitchZ – hét project voor zij-instromers – per 1 februari 2019 een leertraject mbo-verpleegkunde aan. Meer dan tien studenten zijn op die dag gestart met een opleiding mbo verpleegkunde. Later dit jaar starten nog meer studenten. De opleiding duurt 2 jaar en 9 maanden.

SwitchZ biedt, in samenwerking met opleidingsorganisatiebureau G&D, een erkende opleiding mbo-verpleegkundige aan zij-instromers. Studenten komen in een uitdagende werkomgeving terecht en ontvangen bij de start van de studie een salaris en baangarantie.

Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van het traject. De studenten krijgen een eigen leerwerkplaats bij een van de deelnemende organisaties: Thebe, De Riethorst Stromenland, De Wever en Volckaert. Tijdens het traject werken de studenten bij minimaal drie van deze organisaties. Studenten maken kennis met verschillende zorgvragen en kunnen daarin tot eigen keuzes komen. Zo krijgt een student veel te zien en leert in de praktijk. Moderne leertechnieken worden gebruikt zoals e-coaching en blended learning. Bovendien krijgen de deelnemers na het behalen van het diploma een baan bij een van de aangesloten zorgorganisaties aangeboden. Het is een flexibel leertraject op maat.

Over SwitchZ

SwitchZ is een initiatief van Thebe, De Riethorst Stromenland, De Wever, Volckaert en Prisma. Zij-instromers kunnen zich via een verkort traject op maat laten omscholen naar verzorgende of verpleegkundige. Voor dit mbo-traject (niveau 3 en 4) werken de bovengenoemde zorgorganisaties samen met Bureau G&D. Hier worden de studenten ingeschreven en volgen ze hun opleiding. De praktijkonderdelen voor deze opleiding verzorgen de zorgorganisaties zelf. Meer informatie over de leertrajecten is te vinden op de website.