Tilburg krijgt (mogelijk) alsnog een kattencafé

kattencafé de spinnerij

Een crowdfundactie voor een kattencafé in Tilburg. Het is niet de eerste keer dat er een serieuze poging wordt gedaan voor het eerste kattencafé van Tilburg. Nadat Joep Theeuwes in 2016 een actie opzette (en helaas niet haalde) om ‘The Majestic Cat’ te openen, is nu Yvette Kouwenberg aan zet met haar crowdfundactie voor ‘Kattencafé De Spinnerij’. 

Foto: Facebook (en fictief, want er is nog geen locatie)

Op de Facebookpagina van de Spinnerij schrijft de Tilburgse kattenliefhebber Yvette (46): “Nu dat andere steden in Brabant een kattencafé hebben zoals Den Bosch, Breda en Eindhoven kan ons mooie Tilburg natuurlijk niet achterblijven! Jullie willen toch ook dat Tilburg het tofste kattencafé van Nederland krijgt? Met jullie hulp ga ik daar straks voor zorgen, door kattencafé de Spinnerij op te zetten. Met veel passie, liefde voor mens en dier, doorzettingsvermogen, hard werken en niet te vergeten heel veel plezier gaan we er alles aan doen om er een groot succes van te maken.” En de naam? De refereert niet alleen naar het geluid van de kat, maar ook naar het textielverleden van Tilburg.

yvette
Foto: Facebook (Yvette van Kattencafé de Spinnerij)

Groen licht van de gemeente

Yvette geeft aan van de gemeente al groen licht te hebben voor het café. Of het daadwerkelijk gaat lukken en waar het komt te zitten, hangt dus af van de crowdfundactie. Deze actie start officieel in september. Aanstaande zondag is de Spinnerij al te vinden op zondagsmarkt de Dwalerij. Yvette gaat daar kattenspulletjes verkopen waarvan de opbrengst naar het het toekomstige café gaat. Zo verkoopt ze ‘(koop) geen kat in de zak zak’, tasjes, sieraden, koffiemokken, kaarten en andere snuisterijen in thema. Wil jij dus graag een kattencafé in Tilburg? Steun dan vooral even de actie.

Een kattencafé?

En mocht je nu onder een stoeptegel geleefd hebben en jezelf afvragen wat een kattencafé is? In deze hippe cafés wonen een aantal katten, speciaal voor de liefhebbers die thuis geen kat hebben of die geen moment zonder kunnen. Tijdens je kop koffie kun je dus lekker met de katten knuffelen en spelen. De hype begon ooit in Japan, maar is inmiddels ook in Nederland al goed ingeburgerd. Zoals Yvette aangeeft zijn er al meerdere kattencafés in Brabant, behalve dus in Tilburg. Voor ‘The Majestic Cat’ werd in 2016 niet genoeg opgehaald. Het streven van de initiatiefnemer was destijds om €10.000 op te halen, toen werd er €1.880 opgehaald.