Tilburg perfect voor jonge ondernemers: ‘iedereen helpt elkaar’

strooploos

De jury was dit jaar unaniem: de Starterstrofee 2017 móest naar communicatiebureau Strooploos. Ze noemden eigenaressen Puck Aerns en Priscilla Wagensveld creatief en onderscheidend in een markt waarin veel communicatiebureaus actief zijn. Naast deze prijs werden de girl-bosses eerder al Rabo Starter van het Kwartaal en zijn ze nu in de race voor de junior BOV-trofee.

Het succesverhaal van Strooploos begon allemaal in een studentenhuis in Tilburg. ‘’Ik kwam voor mijn studie in Tilburg wonen en ging op kamers in hetzelfde huis als Puck. Zij werkte naast haar studie als ZZP-er en kreeg het zo druk, dat ik op een gegeven moment wat werk van Puck overnam,’’ zegt Priscilla.

Vorig jaar juni liepen de zaken zo goed, dat ze naar de Kamer van Koophandel zijn gestapt en samen Strooploos hebben opgericht. Het full-service communicatiebureau verzorgt, zoals je waarschijnlijk al vermoedt, alle aspecten van communicatielandschap voor verschillende bedrijven. Van copywriting tot fotografie, video, graphic, webdesign, social media en printed media; Strooploos regelt het tot in detail. Het duo vult elkaar perfect aan. ‘’Priscilla is visueel heel erg sterk, tekst schrijven is mijn expertise en zij is de rust zelve terwijl ik de zakelijke stresskip ben,’’ gaat Puck verder.

Verbonden aan Tilburg

Volgens Puck en Priscilla is Tilburg een perfecte stad om je als jonge ondernemer te vestigen. ‘’Iedereen helpt elkaar, wil elkaar versterken en is heel erg toegankelijk.’’ En daar helpen de dames van van Strooploos graag aan mee. ‘’Sommige opdrachtgevers vragen ons bijvoorbeeld om een nieuwe website of bedrijfsvideo’s. We leveren een aantal diensten zelf, maar schakelen ook vaak jonge lokale ondernemers in om een opdracht uit te voeren. Al blijft het klantcontact altijd bij ons,’’ vertelt Puck.

“Er wordt gigantisch veel georganiseerd voor jonge ondernemers en er zijn heel veel netwerkbijeenkomsten. Starter van het Kwartaal van de Rabobank, de JOST Starterstrofee en natuurlijk de BOV-trofee zorgen ervoor dat jij jezelf als starter goed in de kijker kunt spelen. Als je wil kun je elke avond wel ergens naar een netwerkbijeenkomst.’’

De kersverse starters van 2017 zijn verbonden aan Tilburg. ‘’Wij hoeven hier echt niet meer weg. We wonen en werken hier en houden ook oprecht van de stad.”

strooploos

Alles behalve stroperig

Strooploos staat, zoals de naam al zegt, bekend om haar alles behalve stroperige service. Waar zich dat volgens de meiden in uit? Korte lijntjes, altijd reactie binnen het uur en snelle doorlooptijden. Deze beloften resulteren in mooie opdrachtgevers. ‘’We worden bijvoorbeeld iedere week ingehuurd door een toonaangevende verzekeraar. Daar nemen we niet alleen een stukje copywriting uit handen, maar denken we ook creatief mee.’’

Toekomstplannen

Puck en Priscilla zijn momenteel druk bezig met de toekomst van het bedrijf. Ze verhuizen aan het einde van 2017 naar Gebouw 88 in de Spoorzone. Het gebouw wordt gerenoveerd en moet in de toekomst hét ondernemerscentrum van de stad worden.

Het lijkt ze ook mooi om voor meer grotere opdrachtgevers te werken. ‘’Bavaria, KLM en Albert Heijn staan hoog op het verlanglijstje.’’ Verder is Strooploos door het winnen van de Starter van 2017 verkiezing automatisch genomineerd voor de BOV-trofee. ‘’Die willen we natuurlijk heel graag winnen!’’

Meer informatie over Strooploos

Wil jij meer weten over Strooploos en de dames blijven volgen? Check dan vooral de website en social media kanalen van het bedrijf. ‘’En oja, mochten er bedrijven zijn die dit lezen en we kunnen helpen. Jullie zijn altijd welkom voor een bakkie koffie,’’ sluiten de dames af.