Tilburgers zetten zich vrijwillig in tijdens NLdoet

NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert ook dit jaar weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vele Tilburgers zetten zich aankomend weekend in voor dit goede initiatief. Ook jij kunt bijdragen door vrijwillig je handen uit de mouwen te steken tijdens verschillende klusjes. Wij hebben alvast een aantal NLdoet acties voor je op een rijtje gezet. 

Zo kun je meehelpen met het schoonmaken van de oevers van de Piushaven, wordt de binnenplaats van de Hall of Fame zomer-klaar gemaakt en gaan meerdere vrijwilligers het Leijpark schoonmaken.

Reeshof krijgt eetbare tuin

Eerder maakten we bekend dat de Reeshof een openbare en eetbare tuin krijgt met een cultureel podium. De aanleg hiervan start tijdens NLdoet. De initiatiefnemers kunnen al jouw hulp gebruiken.

Stadstuinderij Piushaven startklaar gemaakt

De wortelhout paden worden vernieuwd, containers geschilderd en verschillende kassen worden ingericht. Daarnaast worden de teeltvakken omgeploegd door Belgische werkpaarden. Ook voor deze klus zijn er nog meerdere handjes gewenst.

Woonzorgcentrum Padua wordt opgeknapt

Leden van netwerkorganisatie BNI Bonaparte gaan de groepsruimte schilderen en schoonmaken. Ook is er een creatieve workshop Etagère maken.

Fietsles vluchtelingen op fietsen van La Poubelle

Vluchtelingen die verblijven in Tilburg krijgen tijdens NLdoet fietsles van vrijwilligers. Vluchtelingen hebben veel behoeften om te leren fietsen. Maar zonder fiets of les valt dat niet mee. La Poubelle stelt daarom 25 fietsen beschikbaar.

Maar er is nog veel meer. Lijkt het jou leuk om je vrijwillig in te zetten? Bekijk alle klussen in Tilburg tijdens NLdoet.