Tilburgse Gastrobar RIX opent eerste virtual reality restaurant voor thuis van Nederland

virtual reality restaurant

Toen horecaondernemer Ricky Spijkers vorige week RTL Boulevard zat te kijken en de plannen hoorde over een virtual reality Milaan Fashion Week, trok hij meteen de stoute schoenen aan. Het idee om het eerste virtual reality restaurant voor thuis in Nederland te openen tijdens de coronacrisis, was geboren.

Nog diezelfde avond belde Ricky met het Tilburgse bedrijf Livewall om te bekijken wat de mogelijkheden waren en ook zij reageerden enthousiast. En dus is het eerste virtual reality restaurant voor thuis in Nederland een feit.

Het concept

Het concept is simpel. Via de website van Gastrobar RIX kun je deze VR-RIXPERIENCE boeken. Je krijgt thuis een box met drie gangen en drie bijpassende drankjes, waarvan een speciaalbiertje, fles wijn en cocktail. Ook wordt een virtual reality bril meegeleverd waar je jouw smartphone in kunt zetten. Door je VR-bril op te zetten, geniet je van een 360 graden experience in Gastrobar RIX, krijg je uitleg van de chef-kok over de gerechten en legt de bediening van de gastrobar je volledig in de watten.

Het menu is ook nog eens heerlijk. Zo staat er vooraf een steak tartaar van longhaas op het menu die wordt begeleid met een Witte Trappist van La Trappe. Als hoofdgerecht geniet je van een heerlijke in kaas geflambeerde truffelpasta met een fantastische bijpassende rode wijn. Het dessert bestaat uit verschillende bereidingen van chocolade waarbij een heerlijke koffiecocktail wordt geserveerd. Het diner wordt afgesloten met een RIX-bonbon en Tilburgs Schrobbelèrke.

Door deze gerechten met je VR-bril op te nuttigen, krijg je de gehele restaurantbeleving van Gastrobar RIX mee. Je kunt om je heen kijken, ziet de koks in de keuken aan het werk en ziet verder in de zaak dat de bediening al druk bezig is met je drankjes. Ricky is trots op het concept. “Veel restaurants bezorgen hun gerechten nu thuis, maar ik wilde meer beleving van Gastrobar RIX toevoegen. Met de VR-bril lijkt het alsof mensen letterlijk bij ons in de zaak zitten te genieten van hun diner. Zo kunnen mensen toch nog een soort van uiteten.”

VR- RIXPERIENCE boeken

Wil jij dit arrangement boeken? Dat kan op de website van Gastrobar RIX. Het arrangement kost €44,50 per persoon, is vanaf twee personen te boeken en wordt thuis afgeleverd. Hiervoor krijg je een driegangenmenu, drie bijpassende drankjes, een RIX-bonbon voor bij de Schrobbelèr als afsluiter en natuurlijk een VR-bril voor de algehele beleving. De VR-RIXPERIENCE is overigens ook vegetarisch en/of alcoholvrij te bestellen.

In eerste instantie is het arrangement op 8, 9, 10 (Moederdag), 15 en 16 mei te boeken. Maar mochten de maatregelen rondom het Coronavirus worden verlengd en blijkt dit concept een succes, dan wordt de termijn uiteraard verlengd. Daarvoor kun je het beste de social media kanalen van Gastrobar RIX in de gaten houden.

https://www.youtube.com/watch?v=E2YqsLCMRog&feature=youtu.be