Trappers speelt finale tegen Flyers Heerenveen

DESTIL Trappers heeft zich geplaatst voor de finale om het landskampioenschap. De Tilburgers verzekerden zich van een plek in de eindstrijd door HYC Replay Herentals met 3-5 terug te wijzen. Met de steun van enkele honderden meegereisde supporters won Trappers de best-of-seven serie hierdoor met 4-0. 

Finale wedstrijden

De afscheidstour van de formatie van coach Paul Gardner kent nog één halte: Thialf. In de Heerenveense schaatstempel start zaterdagavond de finaleserie tussen de twee sterkste ijshockeyteams van ons land. In maximaal zeven duels gaan de ijshockeygrootmachten uitvechten wie zich kampioen van Nederland seizoen 2014-2015 mag noemen.

Serie tegen Herentals

Met Trappers kreeg de vierde wedstrijd (en de halve finale) in de Herentalse bossen de winnaar die het verdiende. Voordat de gastheren de eerste maal dreigend opdoken voor Trappers-goalie Ian Meierdres, had Tilburg al enkele dotten van kansen gemist. “We dominated almost every period. We were the better team in this series”, aldus Paul Gardner.

Door het grote aantal gemiste kansen van Trappers kon de partij na de hervatting nog alle kanten op. Drie minuten in de tweede periode was het wel raak. Drie maal binnen 164 seconden zelfs. Diederick Hagemeijer, Brad Snetsinger en Nick de Ruijter verzorgden de Tilburgse productie. De vijfde Tilburgse treffer (van Bjorn Willemse) brak het verzet van Herentals definitief. HYC goaltjesdief Taylor Melancon was ook duidelijk in zijn oordeel: ” Trappers was the better team, there was not a moment in the series that we had a chance “.

In de derde periode leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Trappers geloofde het wel en Herentals miste aanvallende stootkracht. Een korte Belgische oprisping met treffers van Jordan Paulus en Jordy van Dijk brachten nog wat spanning terug, maar verder kwam de thuisploeg niet meer. En dus kan DESTIL Trappers zich gaan opmaken voor de finale tegen UNIS Flyers. ” It’s gonna be a great series. The guys are excited about it “, sprak de Canadese oefenmeester na afloop.

Finale wedstrijden

Zaterdag 7 maart: FLYERS Heerenveen – Trappers 20:00 uur

Zondag 8 maart: Trappers – Flyers Heerenveen 19:00 uur.

Vrijdag 13 maart: FLYERS Heerenveen – Trappers 20:00 uur.

Zondag 15 maart: Trappers – FLYERS Heerenveen 14:00 uur.

Zaterdag 21 maart: FLYERS Heerenveen – Trappers 20:00 uur.

Zondag 22 maart: Trappers – FLYERS Heerenveen 14:00 uur.

Zondag 28 maart: FLYERS Heerenveen – Trappers 20:00 uur.