Nieuwe woonwijk herrijst in centrum Tilburg

vormenrijk

Gezamenlijke tuintjes in de vorm van bonbons, verschillende kleuren metselwerk en heel erg betaalbaar. Deze week gaan er wel heel bijzondere nieuwbouwwoningen in de verkoop. Al eerder was bekend dat er een compleet woonwijkje herrijst in het centrum van Tilburg: Vormenrijk. De 132 woningen zijn vanaf deze week te koop.

Vormenrijk is geïnspireerd door de voormalige Vormenfabriek, die vroeger op deze locatie aan de Hart van Brabantlaan stond. Het straatbeeld wordt in deze wijk strak en simpel, maar wel gezellig en sfeervol. Daar is volgens projectontwikkelaar Mark Wilderom en Joyce Hems (PR-adviseur Van de Ven Bouw & Ontwikkeling) veel behoefte aan. Ze deden onderzoek naar de markt, hieruit bleek dat er behoefte is naar betaalbare en compacte eengezinswoningen. En dat blijkt misschien ook wel uit de meer dan 500 inschrijvingen nog voordat de start van de verkoop is begonnen.

Starters en alleenstaanden

“In Vormenrijk woon je nooit alleen, je woont hier samen,” vertelt Joyce. Mede hierdoor is het volgens haar een ideale omgeving voor starters en alleenstaanden. “Tot 2020 stijgt het aantal eenpersoonshuishoudens enorm,” zegt Mark. De behoefte aan betaalbare en compacte woningen in het centrum dus ook. Qua grootte zitten de woningen in Vormenrijk tussen dat van een appartement en een eengezinswoning in. Dit is volgens Joyce het onderscheidend vermogen van Vormenrijk.

De huizen in Vormenrijk

De woningen in Vormenrijk hebben uitzicht over verschillende gemeenschappelijke binnentuinen. Volgens Mark zijn deze tuinen geïnspireerd door de vormen van bonbons. Niet geheel uit de lucht gevallen: in de voormalige vormenfabriek werden metalen chocolade- en bonbonvormen gemaakt.

vormenrijk_pleintje
Een sfeerimpressie van één van de toekomstige tuintjes van Vormenrijk.

Ook de gevels zien er speciaal uit. Als koper heb je de keuze uit zes verschillende soorten gevels. Ieder pleintje heeft zijn eigen gevels. Spreekt een witte steen je meer aan dan een rode, dan kies je voor het pleintje met de witte gevels. Zo is er keuze uit verschillende soorten metselwerk, kozijnen en raampartijen. Door deze verschillende pleintjes en gevels, heeft ieder stukje wijk zijn eigen sfeer.

Iedere woning heeft ook nog een eigen parkeerplaats. Er wordt een parkeerdek onder een deel van het plan gerealiseerd, waardoor gedeeltes van de wijk op een verhoogd maaiveld liggen.

Een kijkje in de woningen

In Vormenrijk worden drie typen woningen gerealiseerd. De eengezinswoningen bestaan uit twee woonlagen, de appartementen/studio’s bestaan uit één woonlaag. Elke woning heeft ook een eigen terras, dat aansluit op de gezamenlijke binnentuin. In de badkamer van de woning kun je kiezen uit verschillende kleuren tegelwerk. De keuken mag je zelf uitkiezen.

Even praktisch..

De woningen kunnen gekocht worden met of zonder eigen grond. In het laatste geval, kun je de grond in erfpacht verkrijgen. Met erfpacht zijn de goedkoopste woningen € 130.000,- v.o.n.  en met eigen grond zijn deze woningen € 159.000,- v.o.n.  Betaalbaar is het in ieder geval, want de duurste woning zit nog onder de € 200.000,-. Wanneer de bouw van Vormenrijk start, kan Joyce nog niet zeggen. Dit wordt duidelijk wanneer er 70% van fase 1 verkocht is.

Ervaar de ruimte

Ben jij super benieuwd geworden en zie jij een sfeervolle woning in Vormenrijk wel zitten? Ga het gevoel van de woning dan ervaren in de tijdelijke modelwoning in Westpoint. Openingstijden iedere werkdag van 09:00 – 17:00 uur. Maak een afspraak met de makelaar 013 540 07 00.

modelwoning_vormenrijk
Momenteel is er een modelwoning van één van de huizen van Vormenrijk in Westpoint te bekijken.

De verkoop start op donderdag 28 januari 2016.  Deze avond ben je van 19:00 – 21:00 uur welkom voor meer informatie over het project en natuurlijk om een kijkje te nemen in de modelwoning,  Westpoint 219 Tilburg. Hier kun je de ruimte ervaren van misschien wel jouw toekomstige woning.

Meer informatie: www.vormenrijk.nl