Wijkbestuur wil buurtbewoners enthousiasmeren voor Verrijk je wijk

De gemeente Tilburg stelt jaarlijks per inwoner een bedrag beschikbaar voor initiatieven van wijkbewoners om hun omgeving leefbaar te maken. Deze gelden worden beheerd door de wijkbesturen, zo ook die van uw wijk. Hierbij geldt: op = op, maar wat er overblijft, gaat terug naar de gemeentepot. Dat zou natuurlijk zonde zijn…

Het wijkbestuur van Korvel, Westend en Sint Anna ziet de gelden vanuit Verrijk je wijk graag ingezet worden en wil de buurtbewoners dus activeren en enthousiasmeren een aanvraag in te dienen.

U kunt hierbij denken aan een straatbarbecue, een multiculturele kookavond, bloembakken, een extra schommel in de speeltuin of een straatspeeldag.

In 2008 begonnen wijkbewoners en fotografen Kim Pattiruhu en Marieke Plasier met het vastleggen van de wijk Sint Anna. Fotoproject “Sint Anna, gluren in de wijk” laat niet alleen de leuke straatjes en steegjes zien, maar ook vele interieurs van wijkbewoners. In 2010 resulteerde dit project in een prachtig fotoboek dat werd gepresenteerd in Galerie Kap Pur aan de Korvelseweg. Kim en Marieke deden gedurende het project een aantal aanvragen en kregen hiervoor financiële steun van Verrijk je wijk.

Wilt u ook iets doen om uw omgeving leuker of leefbaarder te maken, maar weet u niet waar u allemaal aan moet denken? Of weet u niet waar u moet beginnen? Of twijfelt u of uw idee wel voldoet aan de eisen van Verrijk je wijk?

Met al uw vragen, over VJW, maar ook over andere zaken, kunt u op maandag 30 april tijdens de Koninginnedagmarkt aan de Korvelseweg terecht bij het wijkbestuur, dat op u wacht in hun kraampje!

Daar zal het fotoproject Sint Anna ook aanwezig zijn, zodat u met eigen ogen een succes van Verrijk je wijk kunt zien en inspiratie op kunt doen voor uw eigen aanvraag.