Piushaven Lichtjesfeest dit jaar nog groter

Piushaven Lichtjesfeest

Tijdens het Piushaven Lichtjesfeest is de haven een sfeervol verlicht decor van een bijna kilometer lange, doorlopende culturele voorstelling in winterse sferen. Het aantal locaties waar je kunt genieten van voorstellingen is dit jaar verdubbeld. 

Het Lichtjesfeest is aanzienlijk gegroeid. Dit jaar geniet je op circa 20 locaties aan de kade, op enkele schepen, op terrassen, de Love Boat, in huifkarren en bij ondernemers binnen en buiten van leuke acts.

Programma Piushaven Lichtjesfeest

Het lichtjesfeest staat aanstaande zaterdag van 20:00 – 23:00 uur op het programma. Om 19:00 uur is er een lampionnentocht voor kinderen. Deze tocht vertrekt vanuit verschillende locaties, onder andere vanaf Buurthuis Jeruzalem en Basisschool Pendula. Het uitgebreide programma van de avond kun je bekijken op de Facebookpagina van het Piushaven Lichtjesfeest.

Mooie kerstsfeer

Bewoners en ondernemers in de Piushaven organiseren gezamenlijk het Lichtjesfeest en brengen de haven samen in een mooie kerstsfeer. Boy Jonkergouw van Goed is Goed producties (uit de BOUWplaats) is verantwoordelijk voor het culturele programma. Er is verlichting aan de noord kade, een lint van vuurkorven, mooi aangeklede kerstbomen bij de diverse podia en een sliert drijvende lichtkunstwerkjes op het water.

Wil je alvast de sfeer proeven van het Lichtjesfeest? Onze fotograaf Frans Versteden was twee jaar geleden aanwezig en maakte een mooie fotoreportage.