Laden Evenementen

Tilburgse Nacht van de Filosofie in de LocHal

Informatie
Datum:
22 april 2022 20:00
-
23 april 2022 01:00
Prijs: €35,00
Locatie:LocHal
De Tilburgse Nacht van de Filosofie

Op vrijdag 22 april is de Tilburgse Nacht van de Filosofie in de sfeervolle LocHal. Vol met lezingen, theater en andere acts. Met onder meer adviseur van presidenten en ministers Robert Putnam over een nieuw ‘wij-gevoel’ en Paul Verhaeghe over waarom mensen verbinding zoeken en tegelijk onafhankelijk willen zijn. Wil je meer weten? Lees dan snel verder. 

Over de Tilburgse Nacht van de Filosofie

Tijdens de Nacht zijn in twee zalen korte lezingen over verschillende onderwerpen. Maureen Sie vertelt over de vrije wil en Jan Drost laat zien hoe de liefde beter kan. Ruud Welten geeft een lezing over de grondlegger van het feminisme, Simone de Beauvoir, en onthult haar boodschap voor deze tijd. Ontdek de grote invloed van de ‘fenomenologie’ op onze maatschappij bij Hanne Jacobs en Herman de Regt weet wanneer wetenschap een mening wordt. Maak een praatje met verbeeldingen van Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir of Peter Singer of geef een draai aan het Rad van Nietzsche. De Vlaamse woordkunstenaar Maud Vanhauwert sluit de Nacht af met haar wonderlijke, mooie en grappige taalspellen.

Overige informatie

Het evenement vindt plaats in de LocHal, op vrijdag 22 april van 20:00 en tot 01:00. Reguliere tickets kosten €35,- Ben je student? Dan kost een ticket je €25,-. Het volledige programma en tickets kan je hier vinden. De Nacht van de Filosofie wordt georganiseerd in opdracht van de Tilburg University.