logo

Hooked Tilburg

hooked-logo.jpg
Informatie
Adres:Sint Josephstraat 138
Vanaf 12:00 uur
Over Hooked Tilburg

Zin om in een ongedwongen sfeer te genieten van restaurantwaardige gerechtjes, maar dan niet in een stijve sfeer? Ga dan naar Hooked aan de Korte Heuvel. Bij deze mediterrane zaak geniet je van exclusieve wijnen, champagnes, doorslurpers en bijpassende gerechtjes met invloeden uit Spanje, Italië, Frankrijk en Griekenland. Aan het roer van de zaak staat Giel van Schaaijk. Hij is ook eigenaar van Restaurant RAK aan de Piushaven. 

Giel deed inspiratie voor Hooked op in Barcelona. Om precies te zijn bij Restaurante Botafumeiro waar hij tijdens een vakantie zat te borrelen en ook een vorkje prikte. “Vaak als je ergens gezellig zit te borrelen, ga je op een gegeven moment nadenken waar je een hapje wilt gaan eten. In landen als Spanje is het veel gebruikelijker om de borrel te combineren met kwalitatief uitstekende gerechten. Dat wil ik hier ook.”

Exclusieve gerechtjes in een ongedwongen sfeer

Hoe Giel de ideale sfeer bij Hooked zou omschreven? “Als een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel. Dat gevoel dat je ’s middags lekker gaat borrelen en het onverwacht gezellig blijkt te zijn, je wat lekkere hapjes bestelt en daarna tot laat in de avond blijft plakken. Dat gevoel wil ik hier creëren.”

Hooked serveert zowel lunch als diner. “We werken veel met exclusieve producten en ingrediënten. Denk aan kaviaar, fruits de mer, een tarbot die je met twee personen kunt delen of een flinke côte du boeuf.” Maar uiteraard staan er ook voor bij de borrel lekkere gerechtjes op de kaart met Spaanse, Franse, Griekse, Italiaanse en ook Nederlandse invloeden. “Bijvoorbeeld palingkroketjes, verschillende hammen, loempia’s met eendenborst & eendenlever en veel meer. Maar ook huevos rotos: een heerlijk Spaans tapasgerecht. Het eten moet van restaurantniveau zijn, maar de sfeer een heel stuk minder stijf. Je moet hier straks lekker komen barren en doorzakken.”

Gerechten die je zeker moet komen proeven? “Klinkt cliché, maar eigenlijk alles. Het moet nog uitwijzen wat de hardlopers op de kaart worden. Bij Restaurant RAK hebben we met de steak tartaar, bisque en tonijn verschillende gerechten die ik echt niet van de kaart mag halen. Bij Hooked moet nog blijken welke gerechten dat gaan worden. Daar ben ik zelf eigenlijk ook heel benieuwd naar.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over Hooked? Of reserveren? Check dan vooral de website. Op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen rondom de zaak? Volg ze dan via Facebook en Instagram.

Openingstijden
 • Maandag :
  Vanaf 12:00 uur
 • Dinsdag :
  Vanaf 12:00 uur
 • Woensdag :
  Vanaf 12:00 uur
 • Donderdag :
  Vanaf 12:00 uur
 • Vrijdag :
  Vanaf 12:00 uur
 • Zaterdag :
  Vanaf 12:00 uur
 • Zondag :
  Vanaf 12:00 uur