7e Editie Scoren voor Gezondheid van start

Dinsdag 30 oktober gaat voor 450 basisschoolkinderen uit Tilburg het project Scoren voor Gezondheid van start. De spelers van Willem II gaan de kinderen 20 weken lang stimuleren in het naleven van een gezonde leefstijl en houden tijdens lessen in de klas een oogje in het zeil.
 
Leerlingen van de basisscholen De Borne, De Triangel, Aboe el Chary, De Regenboog, De Sleutel, Antares, Vlashof, Wandelbos, Stelaertshoeve, Zuiderlicht, De Vijfhoeven, Lochtenbergh, De Alm, Don Sarto, Hubertus en SBO Zonnesteen ondertekenden dinsdag in het Koning Willem II stadion samen met een speler van Willem II een Gezond Leven Contract. De hele klas (dus ook de docent) belooft daarin 20 weken te werken aan een gezonde leefstijl. Op school komen in diezelfde periode vijf thema's over voldoende bewegen en gezonde voeding aan de orde. De kinderen sluiten medio april 2013 het project af met een sportieve clinic bij Willem II waarna ze een diploma krijgen uitgereikt uit handen van een Willem II-speler.
 
Een nieuw element dit jaar in het project vormen de smaaklessen. Tijdens deze lessen wordt kinderen geleerd een bewuste en gezonde voedselkeuze te maken. De smaaklessen worden begeleid door het regionaal steunpunt smaaklessen en studenten van Helicon.
 
Bij Scoren voor Gezondheid werkt Willem II samen met de gemeente Tilburg (afdeling sportontwikkeling), GGD, Brede School Tilburg en ROC Tilburg opleiding Sport en Bewegen.