Carnaval Tilburg 2016 – Alles wat je moet weten

Affeseere doe gin zeer. Het is een toepasselijk motto dit jaar. Om alle mooie feestjes mee te maken tijdens carnaval in Kruikenstad moet je namelijk flink aanpoten, want er staat een bomvol programma voor de deur. Van zaterdag 6 februari tot en met dinsdag 9 februari is het officieel carnaval in Tilburg. Lees hier alles wat je moet weten over carnaval in Tilburg 2016.

[wpbrzone id=19]

Officiële evenementen

Ander fijn fiskes

Carnavalsprogramma’s

Ook handig om te weten

20151111_Elf_Elf_Fist_Corne_Hannink_Fotografie_0355-630x420

De Prins en z’n Gevolg

Voor het tweede jaar is Robèrt d’n Irste de Prins van Kruikenstad. Hij zwaait de scepter gedurende carnaval in Kruikenstad. Zijn steun en toeverlaat is Adjudant Jeroen. Samen maken zijn deel uit van de Raad van Elf. Wanneer de Prins en z’n Gevolg arriveren, zie je ook de jonge mannen in rode jassen, dat zijn de lijfwachten. Zij zorgen ervoor dat de bezoeken vlekkeloos verlopen. Bij carnaval hoort natuurlijk ook muziek. Dit wordt elk jaar live verzorgd door de Hofkapel van de Prins: de Sleutelsollers. Waar de Prins is, is de hofkapel. Lees meer over de Prins en z’n Gevolg op de website van Carnavalsstichting Tilburg.

Kruikenmunt

Tijdens carnaval in Kruikenstad kun je betalen met de Kruikenmunt. Een groot deel van de Tilburgse Horeca doet hieraan mee. Dit jaar is de Kruikenmunt €2,40 waard, hiermee is de prijs hetzelfde als vorig jaar. Kruikenmunten worden verkocht op pleinen in binnenstad aan de welbekende loketten en bij de deelnemende horeca. De munt is geldig van zaterdag 30 januari tot en met zaterdag zaterdag 12 maart 2016. Bij de volgende horeca en taxibedrijven kun je Kruikenmunt kopen en inleveren:

Taxi Korthout, Fresh Cabs, Intertax Tilburg, Le Clochard, Café de Wijn, Havana, Café de Baret, Epic, Studio, Café de Kok, Café Peanuts, Café de Boekanier, Café de Slijterij, Café Philip, Café Karel, Extase, Feestcafé de Prins, ’t Elfde Gebod, Polly Maggoo, Café Bakker, Café Brandpunt, Café Brandpunt, Café Slagroom, Heuvel 15, Kim’s Kroeg, Sushi KOI, Babbus, The Talk, l’Orangerie, Café Stoffel, Tribunaal, Café Hoegaarden

Kwèèkers

Tijdens carnaval in Tilburg kom je overal Kwèèkers tegen. Gekleurde kaartjes met Tilburgse spreuken, openingszinnen en leuzen. Deze Kwèèkers worden bedacht door Tilburgers en zijn inmiddels een heus verzamelobject geworden. Zo is er inmiddels een Kwèèkerkalender en een Kwèèkerapp. Lees hier meer over de Kwèèkers.

De beste carnavalshits van 2016

Wil je weten waar je dit jaar op mee kan blèren en dwèèlen in de kroeg? Dan kunnen we je aanraden om de carnavalskrakers van dit jaar eens te bekijken en beluisteren. In dit artikel hebben we de beste en slechtste hits voor je op een rij gezet.

De bouwhal

Jaarlijks wordt een groot deel van de carnavalswagens tijdens D’n Opstoet gemaakt in de bouwhal. Diverse verenigingen werken hier druk aan hun grote wagen. In de bouwhal vind je trouwens ook het museum van het Openbaar Carnaval in Kruikenstad, een educatief centrum waar kinderen geleerd wordt wat carnaval is en het kantoor van Carnavalsstichting Tilburg. Je vindt de bouwhal aan de Ledeboerstraat 5. Bezoekers zijn welkom aan de Jules de Beerstraat 6.

Oranje-groen

Als je als echte Kruik of Kruikin gaat carnavallen, ga je natuurlijk in het oranje-groen. Een officiële sjaal in die kleuren mag dan eigenlijk niet ontbreken. Je kunt deze Kruikenstad sjaal hier bestellen. Drie weken voor carnaval kun je deze ook kopen bij T-Drinks, De Rooi Pannen, Van Baast, Foto Jans en de Mitra. Tijdens carnaval zijn de sjaals ook te koop in de Kruikenkroegen.

Alles over carnaval in Tilburg

Carnaval Tilburg
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van carnaval in Tilburg…de grootste online opstoet van Kruikenstad!

Alles over Carnaval in Tilburg

Carnaval Tilburg 2017
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van carnaval in Tilburg…de grootste online polonaise van Kruikenstad!