Culinaire Cruise: Halte 11: Riddershoeve in Berkel Enschot

Ik was erg verrast door de veelzijdigheid van het enthousiaste bedrijf Riddershoeve dat tegenover de kerk in Berkel Enschot ligt. Het restaurant was licht en open en Ronald Verlaan vertelde enorm gedreven over zijn zaak.

Wanneer we het hebben over de specialiteit van het huis is Ronald direct duidelijk: de carpaccio, daar komen mensen voor terug. Bijvoorbeeld na een zwangerschap is de Riddershoeve al meerdere keren gebeld of er een carpaccio opgehaald mocht worden dezelfde avond.

Wat me nog meer opvalt op de kaart is de ravioli. Ik heb samen met mijn dochter in Italië les gekregen in het maken van ravioli, maar ons resultaat haalde het bij lange na niet met de pastakussentjes uit de keuken van de Riddershoeve. Ze maken ravioli van kreeft met een schuim van kreeft. Een tip van Ronald voor de bereiding ervan: steek uit twee rondjes deeg van verschillende grote uit, leg de vulling ertussen en druk het kleinste rondje op de grotere. Hierna vouw je de rand om met een vork. Heerlijk en bovendien prachtig om te serveren.

Maar goed, nu dacht je dat ik de hoogtepunten wel had genoemd, niet dus! Als ik dan toch een keuze zou moeten maken van al dat lekkers zou ik de heerlijke Assiëtte Riddershoeven bestellen. Een parade van verschillende voorgerechtjes. Want ja, waarom moeilijk doen…

Dat we bij Ronald in de keuken mogen kijken vindt hij heel normaal. Ook zijn gasten zijn weleens nieuwsgierig en hij gunt ze ook altijd een kijkje. Het is een enorme keuken en dat moet ook wel, want Riddershoeve verzorgt grote partijen en heeft ook catering aan huis. Daarnaast verzorgen ze kookworkshops, bruiloftsfeesten of juist een uitvaart, presentaties en trainingen en diners met grote groepen.

In de middag verzorgen ze Ronalds Broodje: overheerlijke broodjes die op verzoek worden gemaakt en geleverd. Klanten zijn onder andere het ziekenhuis en het Verbeeten Instituut.

Maureen werkt in het PR-team van Tilburg Culinair en loopt samen met fotograaf Camiel Donders de culinaire route. Ze doet verslag van de gelegenheden die zich presenteren op Tilburg Culinair en probeert recepten voor u los te peuteren bij de chef-koks.