Culinaire Cruise: Halte 14: Postelse Hoeve in Tilburg

Ik word leuk ontvangen bij de Postelse Hoeve door chef Richard Remie. We gaan in de ruime serre van het restaurant zitten waar op deze zonnige dag extra veel licht naar binnen komt. Erg gezellig. Richard vertelt me enthousiast over de menu’s en de veelzijdigheid van het restaurant.

Op een krijtbord staat de chefs keuze, dit zijn altijd seizoenproducten. Deze keer een salade Niciose met een groot stuk tonijn en een overheerlijke dressing. De dressing is een belangrijke toevoeging aan een salade en de tip die Richard voor ons heeft is om een beetje eigeel aan de dressing toe te voegen. Zo wordt het geheel wat romiger. Dit kunnen we thuis natuurlijk makkelijk toepassen.

Wanneer ik op de kaart kijk zie ik een enorme veelzijdigheid en mijn oog valt direct een vegetarische shaslick van halloumi en gegrilde groente geserveerd met paprikajus. Halloumi is een speciale Griekse grilkaas op basis van schaap-, geit- en koemelk. Dat is weer eens wat ander toch?

Nu ik deze heerlijkheden op de kaart heb zien staan, laat Richard mij de keuken zien. Nooit eerder zag ik zoveel grote pannen en schalen als bij de Postelse Hoeve. En dat moet natuurlijk ook wel. Naast een restaurant is het ook een hotel, feest- en evenementenlocatie, hebben ze diverse zalen waaronder eentje met een podium, een congreszaal en faciliteren ze veel zakelijke lunches. De Postelse Hoeve is zo divers dat er altijd bedrijvigheid is. Tijdens mijn bezoek zie ik bijvoorbeeld mensen buiten lunchen. Het ziet er overheerlijk uit.

Kortom, Postelse Hoeve staat echt voor een diversiteit aan mogelijkheden. Petje af.

Maureen werkt in het PR-team van Tilburg Culinair en loopt samen met fotograaf Camiel Donders de culinaire route. Ze doet verslag van de gelegenheden die zich presenteren op Tilburg Culinair en probeert recepten voor u los te peuteren bij de chef-koks.