Dag van het ambachtelijke ijs: de lekkerste Tilburgse ijssalons op een rijtje!

ijs tilburg

Wist jij dat het jaarlijks op 24 maart de Europese Dag van het Ambachtelijke IJs is? Wij niet in ieder geval! Maar nu wel! En omdat wij in Tilburg het geluk hebben dat er verschillende fantastische ijssalons zijn gevestigd, lichten wij er een aantal uit waarvan je deze zomer zeker een ijsje moet gaan proeven. Lees snel verder.

IJssalon Intermezzo

Waarschijnlijk de allerbekendste in Tilburg. Intermezzo is al sinds jaar en dag een fantastische ijssalon. Het begon met een mooie vestiging op de hoek van de Spoorlaan en de Heuvelring. Die zaak zit er nog steeds, maar het werd tijdens zomerse dagen zo druk, dat ze een aantal jaar terug een tweede salon opende aan de Heuvelring tegenover de Burger King. Dat Tilburgers verknocht zijn aan het ijs van Intermezzo, daar kwamen we tijdens de coronaperiode wel achter. De ijssalon moest dicht en dus bedacht het team van Intermezzo iets leuks: een ijs drive-thru. Dat resulteerde op sommige dagen tot een gigantische file van auto’s met mensen die soms wel een uur de moeite namen om te wachten op hun favoriete ijsje. De ijssmaken van Intermezzo zijn vers en huisgemaakt. Tip: van alle ijssmaken kun je ook milkshakes laten maken en als de ‘r’ in de maand zit, hebben ze ook heerlijke wafels. PS. je kunt in de omgeving van de binnenstad ook ijs bestellen via Uber Eats. Dan wordt het thuis bij je bezorgd. Wel zo makkelijk.

De IJsvlinder

Aan het Reeshofpark vind je de IJsvlinder. Hier kun je terecht voor Italiaans ambachtelijk schepijs dat wordt bereid door drie officieel gecertificeerde ijsbereiders. Ook kun je er terecht voor de populaire ‘Valencia’. Voor diegene die dit ijsje nog niet kent: ga ‘m eens proeven. De Valencia is een hoorntje met slagroom erin met daarbovenop vers geschepte bolletjes vanille ijs. Het ijs wordt vervolgens in de chocoladesaus gedipt, met daarbovenop een goede toef slagroom. Zeker het proeven meer dan waard! Ook serveren ze een goede kop koffie met iets lekkers ernaast. Denk aan macarons, een citroen meringue ijstaartje of pecan toffee meringue ijstaartje. Ook bij De IJsvlinder maken ze milkshakes van alle beschikbare ijssmaken. De IJsvlinder opent op 1 april weer haar deuren voor het zomerseizoen.

Friandries

Friandries is dé chocoladejuwelier van Tilburg. Ze maken fantastische bonbons met de meest bijzondere smaakcombinaties. Wist je dat ze in de lente- en zomermaanden ook heerlijk schepijs verkopen? Ze hebben diverse bijzondere smaakcombinaties van hun bonbons namelijk omgetoverd tot schepijs. Ga tijdens de lekkere warme dagen dus zeker eens langs bij Friandries om dit ijs te testen. Ook hebben ze diverse halve liter bakken met schepijs om mee te nemen. Zo kun je er thuis ook lekker van genieten.

Softy’s

Aan de Oude Markt vind je Softy’s. Dit is een supergoede ijszaak waar ze huisgemaakt en -getapt softijs serveren met de lekkerste en meest uiteenlopende toppings. Dat zorgt voor hele bijzondere smaakcombinaties. Naast bijzondere toppings, hebben ze ook verschillende smaken softijs. Dus liefhebbers van softijs moeten hier sowieso een keer heen. Ook als je geen liefhebber van softijs bent, is ons advies om jezelf te laten verrassen. Kies vooral voor een spannende smaakcombinatie en je zult gegarandeerd verrast worden!

Porto Koffie en IJs

porto

Ideaal als tussenstop van je wandeling langs de Piushaven of door Moerenburg. Bij Porto Koffie en IJs verkopen ze – de naam zegt het al – ambachtelijk Italiaans schepijs en heerlijke koffie. Ook hebben ze verschillende soorten ijskoffies, croissants, panini’s, focaccia’s en soepen. Porto is dus veel meer dan enkel een ijssalon. Benieuwd welke smaken ijs ze allemaal verkopen?

Dutch Homemade Tilburg

In de Frederikstraat in de Tilburgse binnenstad vind je Dutch Homemade. Zij verkopen superlekkere macarons in verschillende smaken. In de zomermaanden kun je er ook terecht voor lekker schepijs. Leuk om te combineren met je winkelrondje of rondje sightseeing door Tillytown. Daarnaast kun je er ook verschillende soorten ijstaarten bestellen.

De IJskoning

De IJskoning mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Deze ijskar staat met lekker weer op verschillende plekken in de stad. Je kunt De IJskoning tegen komen aan het Wandelbos, op de zaterdagmarkt op het Koningsplein en aan de rand van het Spoorpark bijvoorbeeld. Onze tip: de Valencia. Uitleg van de samenstelling vind je al hoger in dit artikel terug. Ook bij De IJskoninG is dit ijsje de moeite meer dan waard.

Vittorio Perzisch ijs

Vittorio Perzisch ijs vind je aan de Tilburgse Piushaven. Op de hoek bij de draaibrug vind je zijn gezellige wagentje met daarnaast knusse zitplekjes. Hier kun je genieten van koffie, wat lekkers, Perzisch ijs en een goed gesprek. Zeker een leuke plek om eens een lekker ijsje te scoren.

IJsjes eten in Tilburg

Dit zijn slechts een aantal plekken in Tilburg waar je ijsjes kunt eten. Ook in de omliggende dorpen zijn verschillende ijssalons gevestigd en bij een hoop snackbarren kun je terecht voor een lekker ijsje. Ga vooral op ontdekkingstocht en ontdek het lekkerste ijs in Tilburg.