Op een rij: de beste carnavalskrakers van 2017

carnavalskrakers 2017

Wat volgens jullie de leukste Tilburgse carnavalskraker van dit jaar is, mag duidelijk zijn. Veul Gère won dinsdagavond de spannende strijd om beste carnavalskraker van de stad met ‘Liever schuin erin dan recht d’r neffe’. Via de Tilburg.com Facebookpagina stemden meer dan 1.500 mensen op hun favoriete carnavalskraker. Veul Gère kreeg meer dan de helft van de stemmen en wint daarmee de titel ‘Tilburg.com carnavalskrakers van 2017’.

Tilburg.com carnavalskraker

In de strijd om beste Tilburg.com carnavalskraker 2017 kon je tijdens een vier uur durende live-poll kiezen uit vier nummers. In samenwerking met Social Gurus organiseerde Tilburg.com de live-poll. Meer dan 30.000 mensen keken naar de stream, ruim 1.500 mensen brachten hun stem uit en de poll werd zo’n 115 keer gedeeld. Naast Veul Gère kon je stemmen op Fred van Boeschoten – Agget mar kort houdt (281 stemmen), CV de Jassen – Een aanslag op onze lever (207 stemmen) en Bart Schuermans ft. Jè jè tis wè – Eén groot feest (97 stemmen). Om helemaal in de stemming te komen waren tijdens de poll de vier carnavalsnummers te zien. De video terugkijken kan trouwens hier.

Carnavalskrakers 2017

Wij weten natuurlijk dondersgoed dat er meer dan vier nummers zijn die je dit jaar zult horen tijdens carnaval. Daarom zetten we ook dit jaar weer de leukste carnavalskrakers van 2017 voor je op een rij. Dus zet je geluid wat harder, schenk een biertje in en kom alvast in de stemming voor carnaval dit jaar. Welk nummer is wat jullie betreft hét carnavalsnummer van dit jaar?

Veul Gère

Niet alleen Giel Beelen heeft de mannen van Veul Gère hoog zitten. Ook in Tilburg zelf wordt de nieuwe hit van Veul Gère goed ontvangen.

Fred van Boeschoten

Van deze Tilburgse cultheld kunnen we maar geen genoeg krijgen. Met ‘Agget mar kort houdt’ houdt onze blauwe vriend de eer van Kruikenzeiker hoog.

CV de Jassen – Een aanslag op onze lever

Met drie bier in je hand zing je deze kneiter straks uit volle borst mee. Maar ook de dag na carnaval kun je je nog prima inleven in de tekst.

Bart Schuermans ft. CV Jè jè tis wè

Niet voor niets won deze vereniging met hun hit ‘Eén groot feest’ het muziekevenement Zumme Zinge. Gemoedelijke tekst en nu al een klassieker.

https://www.youtube.com/watch?v=s2JOKdljMlI

ALAAFTERPARTY

Alweer een nummer met een tekst die we kennen van onze Kwèèkers. De eerste single van Tilburgs collectief ALAAFTERPARTY heet namelijk ‘Ligde Gij D’r Alaaf?’. Lekker nummertje!

Jan Lauw en d’n draadlooze oplaoiers

Bekijk het nummer ‘nie bang meej carnaval’ hieronder:

Johnny Purple

Johnny speelt goed in op het Koninklijke jaar van Tilburg én benoemt ook nog eens het fenomeen dat iedereen kent: nog één met de jas aan!

Lamme Frans

Met zijn carnavaleske skanummer met een tintje hardstyle zorgt Frans ook dit jaar weer voor een gezellig uptempo kraker.

Vieze Jack

Met een mix van 90’s, carnavalhoempapa, en Boney M kun je op het nummer van ‘Brandweerman Jack’ eigenlijk niet stil staan.

Snollebollekes

De boodschap van de Snollebolleks is dit jaar duidelijk: we zullen springen nondeju! En dat zul je zeker doen als je dit nummer hoort.

Stef Ekkel & René Karst

Met ‘Liever te dik in de kist’ zijn Stef Ekkel & René Karst absolute culthelden geworden. Geen carnavalsnummer, maar wel een absolute kraker als het aan ons ligt.

PartyFriex

Het nummertje van de PartyFiex zorgt voor een instant feestje en kan ook dit jaar niet ontbreken op deze lijst.

https://www.youtube.com/watch?v=z72buNpYvyY

Gebroeders Ko

Een video met een hoog Justin Bieber gehalte, een knipoog naar Duitse schlager en een catchy melodie. Een echte meezinger!

Lawineboys

Na de barvrouw van Veul Gère, Lola van de Gebroeders Ko komen ook de lawineboys met een eerbetoon aan een vrouw: Marianne.

Jettie Pallettie

Adele zei ooit dat ze alleen goede nummers kan schrijven als ze liefdesverdriet heeft. Zou dat voor Jettie ook gelden?

Colinda & Daisy

De twee hoogblonde dames zijn op zoek naar een man met een hart van goud en zingen daarover in hun meezinger ‘Waar is die man’.

Duo Knotsgek

Ook dit duo kan niet wachten tot het feest kan beginnen en daar gaan we na het horen van deze kraker helemaal in mee.

Chef Soldaat

Strijdvaardige melodie en gemoedelijke tekst over een geliefd onderwerp. Alle goede ingrediënten zitten wat ons betreft in ‘In de Tank’.

Koos Stekkerdoos

De dubbelzinnige tekst maakt ‘ZOIGE!’ behoorlijk fout, maar wanneer kan dat nu beter dan tijdens carnaval?

Feest DJ Maarten Met Extra Bass

Deze vrolijke kerels maakten hun liedje op de melodie van KC & The Sunshine Bands ‘Give it Up’ en dat werkt nogal aanstekelijk.

De Dorini’s

Als voorbeeldige Katholiek zing je in de kroeg ‘De nonnen uit het zuiden’ natuurlijk uit volle borst mee.

FeestDingen

Niet alleen in het Duits een grote hit, ook tijdens carnaval dit jaar voorspellen we dat Djonniedep in het Nederlands groot kan worden.

Bucket Boys ft. DJ Maurice

Actueler dan ooit en een videoclip vol humor. Met ‘Trumpet (Grab ‘m By The Pussy)’ delen de Bucket Boys een carnavaleske sneer uit.

Feestteam & DJ Maurice

Na Will Bricks on Fire kon een Brabantse versie natuurlijk niet ontbreken. Iconisch deuntje en aanstekelijke tekst, een topper!

Huub Hangop

Huub Hangop zorgt met ‘Autootje’ voor een heerlijk klassieke carnavalshit die zo in het rijtje carnavalshits van André van Duin zou passen.

Gebroeders Rossig

Wij voelen deze hit wel: duidelijke instructies, klassieke hoempapa en goed materiaal voor een gezamenlijk dansje in de kroeg.

Alpenzusjes

Als eerbetoon aan die vrienden die skiën zijn tijdens carnaval zing je deze kneiter natuurlijk keihard mee.

Jeroen van Zelst

Een gezellig en catchy eerbetoon aan darter ‘monster in het groen’ Michael van Gerwen. Hoe kan dit geen hit worden?

Michael Humblé

De nieuwe carnavalskraker van Michael Humblé heet ‘Ze zijn allemaal zo fake’. Beluister hem hieronder:

Meer carnavalshits

Al eerdere jaren somden wij de leukste carnavalshits van dat jaar op. Wil je in de stemming komen? Bekijk dan hier de hits van 2016, 2015 en 2014. Als je kunt kiezen uit alle carnavalshits hierboven, wat is dan wat jouw betreft de carnavalskraker van 2017?

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties, gekste foto’s en lekkerste menu’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg