Een kijkje binnen bij Villa Vredelust in Stadsbos013: ‘Ook met modderschoenen ben je na je wandeling welkom!’

Villa Vredelust

In november opende Villa Vredelust middenin Stadsbos013 opnieuw haar deuren. Het gebouw met een lange historie is dé nieuwe plek in Tilburg om heerlijk te eten, borrelen en genieten. De zaak is fancy ingericht en je wordt verrast met lokale streekproducten, huisgemaakte specialiteiten en heel veel sfeer.

Vanaf de Bredaseweg pronkt achter een waterplas en tussen de bomen het unieke Villa Vredelust. Het is jammer dat er door de coronamaatregelingen geen grootse opening is geweest, maar ondertussen genieten al vele Tilburgers (en anderen) van deze nieuwe hotspot. Iedere dag staan de medewerkers klaar vanaf 10:00 uur. Je kunt er genieten van een koffiemoment, lunch of diner. Eet je liever in de middag uitgebreid? Geluk voor jou, want naast de lunchkaart die om 11:00 uur van start gaat zijn ook de gerechten van de dinerkaart al vanaf 12:00 uur te bestellen.

‘Iedereen is welkom!’

Via een bebladerd bospad stap je de sfeervolle horecazaak binnen. Het gebouw is opgedeeld in verschillende sfeervolle gedeeltes. Bij binnenkomst een café waar je als wandelaar een koffie to go kunt krijgen en in het vervolg het restaurant in zowel een Herenkamer als in een lichte serre. Een lichtjeshemel van twaalfhonderd vogels trekt meteen de aandacht en zelfs naar het toilet gaan is hier een feestje.

In de eigentijdse luxueuze setting is het niet moeilijk om jezelf thuis te voelen. Horecaondernemer Maarten Saakes wil ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt. “Ook met modderschoenen mag je hier naar binnen. Het mooiste dat ik heb gehoord is dat mensen hier binnen kwamen na een wandeling en een hele dag zijn blijven hangen. Zij begonnen met een drankje en zijn vervolgens uitgebreid komen dineren.” Maarten benadrukt: “Iedereen is welkom! Klein en groot, en ook de hond.” De zaak is de huiskamer van Stadsbos013 waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en sinds afgelopen zomer ook een potje frisbeegolf kunt spelen.

Villa Vredelust

‘Betaalbaar eten in een luxe ambiance’

Een zakelijk etentje of bijkletsen met je vrienden? Van koffiemoment tot borrel en van heerlijke lunch tot uitgebreid diner. Alles is mogelijk. Op de lunchkaart staan klassieke gerechten met een verrassende twist. Op de dinerkaart vind je een heerlijke variatie van Chef’s specials met verschillende seizoenproducten en daarnaast ook een driegangenkeuzemenu voor een leuke prijs. Én voor de liefhebber: Villa Vredelust brengt het gegrilde kippetje terug naar Tilburg!

Kun je niet kiezen wat je wil drinken? “We hebben bij ieder gerecht een passend biertje of wijntje op de kaart,” voegt Maarten toe. Met de ruim honderd zitplaatsen binnen en plek voor bijna driehonderd buiten, eet je ook met grotere groepen gezellig en comfortabel. “Je kunt bij ons betaalbaar eten in een luxe ambiance,” zegt hij trots.

Villa verleden

Villa Vredelust is een monumentale villa die onlangs is gerenoveerd. Het pand dat als langgevelboerderij in 1884 werd gebouwd is in het verleden het onderkomen geweest van diverse textielbaronnen uit de stad. In 1973 werd het pand door gemeente Tilburg overgenomen en antikraak bewoond. Sinds 2013 is het weer in particulier bezit.

Het is het flink verbouwd. De serre is eraan gezet. “Met de vele ramen willen we de natuur naar binnen halen.” Dit is zowel vanbinnen als van buiten een echte eyecatcher. In november opende de zaak al even, maar mede door de lockdown moest het weer snel dicht. Ondertussen zijn er aanpassingen gedaan en is de zaak nu te bewonderen.

Werken bij Villa Vredelust

Ben je enthousiast geworden over dit heerlijke horecabedrijf? Zie je jezelf wel werken bij deze nieuwe hotspot van Tilburg? Bekijk dan de verschillende vacatures op de website van Villa Vredelust.

Volg Villa Vredelust op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alles wat Maarten en zijn team te bieden hebben.