Eten, drinken en leuke activiteiten: dit is er tijdens Pasen te doen in Tilburg!

bonheur pasen

Pasen staat voor de deur! En dat betekent dat we ons weer gaan oriënteren wat er allemaal te doen is in de stad. Want ga jij lekker met je familie en vrienden brunchen? Of ben je op zoek naar een leuk uitstapje? Of toch liever een paasontbijt? Er is voor iedereen wat wils. Wij zetten de leukste paastips voor je op een rijtje. Lees verder. 

Eten & drinken

Op zoek naar leuke zaken om een hapje te eten? En benieuwd wat er dan op het menu staat? Wij geven je wat tips!

#1: Peerkes Hoeve

Bij Peerkes Hoeve serveren ze geheel in stijl een heerlijke twee of driegangen Apéro lunch. Apéro is een Frans begrip en staat voor het fijn samenkomen met heerlijke hapjes en drankjes. Wat je mag verwachten? Kleine gerechtjes met bijpassende drankjes. En dat helemaal in paassferen. Benieuwd wat er allemaal op het menu staat en hoe je kunt reserveren?

#2: Gastrobar RIX

Op zondag 17 april en maandag 18 april kun je bij Gastrobar RIX aan het Piusplein terecht voor een Paas-champagne-brunch. Je geniet van een proeverij van de ontbijtklassiekers van Gastrobar RIX. Van gepocheerde eitjes met avocado tot banana pancakes met vers fruit en veel meer. Je proost met een glas champagne of mimosa. Liever een kop koffie of thee? Geen probleem! De prijs van deze brunch is €34,50 per volwassene en €17,50 per kind. Reserveren kan via info@rix-tilburg.nl.

#3: Auberge du Bonheur

Auberge du Bonheur pakt uit met een vijfgangenbrunch tijdens Pasen. Deze brunch kost €49,50 per persoon. Wat je allemaal kunt verwachten? Asperges, steak tartaar, zachtgegaarde lam en veel meer.

#4: Paasbrunch bij Klooster Nieuwkerk

Zin in een lekkere paasbrunch op een fantastische locatie? Klooster Nieuwkerk serveert een paasbrunch. De brunch kost €24,50 per persoon en is vanaf twee personen te bestellen. Het is ook mogelijk om de lunch voor thuis te bestellen.

#5: Stadsbrouwerij013

In het sfeervolle proeflokaal of in de Albatros serveert Stadsbrouwerij 013 een heerlijke brunch met de lekkerste gerechtjes en bites. De brunch kost €22,50 per persoon. Op beide paasdagen is de brunch tussen 11:00 en 16:00 uur te bestellen.

#6: Camping Breehees

Camping Breehees heeft wederom een heerlijke paasbrunch samengesteld in samenwerking met Keurslagerij van Hest. Ook hebben ze een taartenbuffet met allerlei lekkernijen van Maria Bakt.

#7: Paasontbijt bij GroenRijk Tilburg

Op 2e paasdag kun je bij GroenRijk Tilburg terecht voor een heerlijk luxe paasontbijt voor slechts €9,95 per persoon. Er zitten allerlei lekkere dingen bij dit ontbijt. Benieuwd geworden naar wat je kunt smullen? En hoe je kunt reserveren? Klik dan verder.

Benieuwd naar meer tips? Misschien staat hieronder iets voor je bij!

  • Bet Kolen heeft een heerlijke paasbrunch samengesteld!
  • Culinaire paasactiviteiten bij Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg
  • Eethuis Twintig is geopend voor ontbijt, lunch en diner
  • Anvers serveert een paasbrunch voor €22,50 per persoon. Voor de kids is er een ontbijtje voor €7,50.
  • Prins Heerlijk serveert op zondag 17 april een paasbrunch voor €26,50 per persoon. Ook voor de kids is er een lekkere brunch.
  • Stad Parijs serveert zowel een paasdiner, paaslunch als een box voor thuis.
  • Koppig Brunchcafé in het Dwaalgebied serveert naast de kaart een speciale paasbrunch met zoete en hartige hapjes. Ook zit er koffie, thee of cappuccino en een glaasje verse jus inbegrepen. De kosten zijn €25,50 per persoon.
  • Paaslunch bij Het Witte Kasteel.

Lekkernijen

Bij Pasen horen natuurlijk lekkere lekkernijen. Ook daarin hebben we een aantal tips!

#1: Dutch Home Made Tilburg

Dutch Home Made Tilburg heeft tijdens Pasen een speciale kids cookie box. Kinderen kunnen zelf koekjes beschilderen en daarna opeten. Het doosje kost €12,95 en is verkrijgbaar in de winkel van Dutch Home Made in de Frederikstraat of te bestellen via 06-26909096.

#2: Friandries

Dé chocoladejuwelier van Tilburg – Friandries – heeft heerlijke paaseieren te koop in verschillende maten. Variërend van drie tot veertig centimeter. Wie iets koopt in de winkel kan zelfs een XL paasei van zestig centimeter groot winnen. Ook geven wij drie speciale paaseieren weg! In de kleuren van Willem II. Klik verder om te winnen!

Uittips

We hebben ook verschillende uittips tijdens Pasen. Want je geniet natuurlijk van een extra lang weekend. Benieuwd wat er allemaal te doen is? We zetten het voor je op een rijtje.

#1: Paasspeurtocht in het Spoorpark

Tijdens het Paasweekend verandert het Spoorpark in het Paas Speurpark! Op zondag 17 en maandag 18 april kun je samen met je gezin en/of vrienden op zoek naar de levensgrote paaseieren in het park. Bij de Spoorpark kiosk is een spelkaart te halen. Hiermee kun je deelnemen aan het Paas Speurpark. Verzamel alle letters op de paaseieren door het park heen en vul het goede woord in op je spelkaart. Deze is weer in te wisselen bij de kiosk voor je welverdiende zakje paaseieren én onder de ingeleverde spelkaarten verloten ze iedere dag ook één mega paasei!

#2: Dwaalboktour in het Dwaalgebied

Bierliefhebbers opgelet! Op Eerste Paasdag kun je in het Dwaalgebied genieten van de Dwaalboktour. Bij zeven gezellige kroegen in het Dwaalgebied kun je veertien verschillende lentebieren proeven. Bij elke kroeg krijg je een lekkere bite bij je biertje. De kosten zijn €3,- per (proef)glas en de Dwaalboktour duurt van 14:00 – 20:00 uur op zondag 17 april.

#3: Vlooienmarkt bij het Koning Willem II Stadion

Op Tweede Paasdag staat er een grote vlooienmarkt op het programma bij het Koning Willem II Stadion. Er staan zo’n 300 kramen voor je klaar!

#4: Warandeling

Leuk voor het hele gezin (en de hond)! Tweede Paasdag kun je genieten van een culinaire lentewandeling door de Oude Warande. Al wandelend geniet je van culinaire take-away gerechten. De Paaswarandeling start bij Auberge du Bonheur waar je de keuze maakt of je twee of vijf kilometer wilt wandelen. De route is al voor je uitgestippeld. Je wandelt op je eigen tempo en maakt een tussenstop bij de Faculty Club en eindigt vervolgens bij Grotto. Er zijn speciale kindergerechten, een bingo en de viervoeters worden niet vergeten.

#5: Tilburgse Passion in Poppodium 013

Op vrijdag 15 april – op Goede Vrijdag – staat in Poppodium 013 de Tilburgse variant van The Passion op het programma. Tijdens deze passievolle rockopera ervaar je hoe muziek van onder andere Bon Jovi, John Farnham, Marillion, Disturbed, Deep Purple, The Golden Earring, Tina Turner, Jason Mraz en meer het verhaal weet te brengen dat ons al duizenden jaren bezighoudt.

#6: Sunday Funday Easter bij Doloris’ Rooftop

Op zondag 17 april heeft Doloris zoals je het gewend bent; werelds streetfood en bruisende cocktails! Maar ze doen er ook nog een schepje bovenop met dj’s en live entertainment. Zak lekker onderuit op het dak, hopelijk schijnt het zonnetje voor jou! Op deze perfecte paaszondag zak je lekker onderuit. En een ticket kost helemaal niets!

#7: Paasprogramma bij Ontdekstation013

In het gebouw en in de tuin van Ontdekstation013 zijn eieren verstopt. Op deze eieren staan letters. Lukt het jou om een woord te maken met deze letters? Of kom genieten van alle andere activiteiten? Ontdekstation013 is open met Pasen en daar is van alles te doen en te beleven! Benieuwd naar de activiteiten voor het hele gezin van 16 t/m 18 april?

Meer informatie

Tijdens het Paasweekend is er nog veel meer te doen. Benieuwd? Check dan vooral onze uit-agenda!