Reeshof krijgt een eigen food- en muziekfestival

Na het vertrek van Palm Parkies kunnen de bewoners van de Reeshof opgelucht ademhalen; de grootste wijk van Tilburg krijgt toch een eigen festival. Wat je kunt verwachten? Ruim veertig foodtrucks, verschillende pop-up restaurants, een bier- en wijntuin en een gevarieerd muziekprogramma. Noteer vrijdag 8 juli tot en met zondag 10 juli alvast in je agenda, want dan strijkt Tilburg Kookt neer in het Reeshofpark.

”Het is niet de locatie waar we het eerst aan dachten, maar we zijn bijzonder blij met het Reeshofpark. De Reeshof is een grote wijk en heeft behoefte aan evenementen. Daarnaast wonen er ook nog eens heel veel jonge gezinnen in de wijk en is het Reeshofpark uitermate geschikt als festivallocatie,’’ vertelt Bert van Rijswijk (organisatie Tilburg Kookt).

Tilburg Kookt

Tilburg Kookt is een onderdeel van Nederland Kookt, een organisatie die foodtruckevenementen organiseert in het hele land. ‘’We willen evenementen organiseren in de tien grootste steden van het land.’’ De keuze om een evenement in Tilburg te organiseren blijft een gewaagde. Met evenementen als Hap Stap Festival, Tilburg Culinair en Smaak Karavaan is er in Tilburg genoeg te beleven voor foodies. ‘’Wij onderscheiden onszelf door er echt een festival met muziekprogrammering van te maken.’’

Zo kan Bert al verklappen dat tijdens de eerste editie van Tilburg Kookt artiesten als Kenny B en Rondé op het podium staan. De volledige muziekprogrammering wordt komende weken bekend gemaakt. ‘’We programmeren vooral artiesten met een ‘popsound’. Aangezien we een brede doelgroep hebben werkt het niet om harde rockbands te programmeren. Ook creëren we ’s avonds een plein met een kampvuurtje waar singer-songwriters zullen optreden. Verder komt er een area waar DJ’s later op de avond lekkere 80’s & 90’s hits draaien, waar je de laatste uurtjes ongegeneerd uit je dak kan gaan.”

tilburg-kookt-2

Voor iedereen toegankelijk

Tilburg Kookt is voor iedereen, van jong tot oud, toegankelijk. Ook voor mensen die minder te besteden hebben is Tilburg Kookt een leuk festival. ‘’De toegang is gratis en we verplichten iedere foodtruck of pop-up restaurant een hapje voor slechts één muntje te serveren.’’ Een muntje kost tijdens Tilburg Kookt €2,50. Voor de kinderen worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Ondanks dat het festival in juli wordt georganiseerd zijn de Nederlandse weergoden ons niet altijd goed gezind. Ook bij minder weer is Tilburg Kookt goed toegankelijk. ‘’In Amsterdam was het extra warm en regelden we ter plekke extra schaduwplekken. Aangezien deze overdekt zijn komen die ook bij slecht weer van pas. Uiteraard houden we rekening met een ‘slechtweer-scenario’.’’

Lokale samenwerkingen

Tilburg Kookt zet ook stevig in op lokale samenwerkingen. Er staan verschillende lokale foodtrucks op het festival en restaurants in de regio worden benaderd om een pop-up restaurant op Tilburg Kookt te zetten. Zo staan Smeer ‘M en De Melksnor het tweede weekend van juli in het Reeshofpark.

Verder kun je in de biertuin een aantal lokale biertjes drinken. ‘’We hebben al toezeggingen van Loc Brewery en KraftBier.’

Foodtrucks

Er staan ruim veertig foodtrucks op Tilburg Kookt. Een kleine greep uit de collectie; voor de lekkerste biefstukken ga je naar Loetje, bij de Banaanhangwagen kun je genieten van verschillende gerechten met banaan en bij Willy Nacho serveren ze heerlijke vegetarische gerechten. Voor de volledige foodprogrammering moet je even de website van Tilburg Kookt bekijken.

Meer informatie

Tilburg Kookt wordt van vrijdag 8 juli t/m zondag 10 juli georganiseerd in het Reeshofpark. Op vrijdag en zaterdag kun je tussen 13:00 – 23:00 uur terecht voor heerlijke hapjes en drankjes en de leukste optredens. Op zondag stopt het festival een uurtje eerder.

Ben jij benieuwd naar de verschillende gerechten en wil je ze graag proeven zonder je knip te trekken? Wij mogen van de organisatie voor €100,- aan munten, een goodiebag en een fles Druijf wijn met twee personen weggeven. Wat je moet doen? De prijsvraag op onze website invullen. Winnaars krijgen per mail bericht.