Horeca-opleiding De Rooi Pannen start unieke samenwerking met Bonheur Horeca Groep

De afdeling MBO Horeca van De Rooi Pannen in Tilburg is dit schooljaar een unieke samenwerking gestart met Bonheur Horeca Groep. Studenten van de niveau 4-opleiding ‘gespecialiseerd kok’ kregen de opdracht in groepjes van twee een driegangenmenu te bedenken. Het menu van het winnende groepje wordt uitgeserveerd aan gasten in de skybox van de Bonheur Horeca Groep tijdens een thuiswedstrijd van Willem II.

Projectnaam

“Als projectnaam hebben we gekozen voor ‘1+1=11′”, zo legt begeleidend docent Stephan Franken uit. “Daarmee willen we aangeven dat onze studenten out of the box denken bij het verzinnen van gerechten in dit driegangenmenu. We willen voorkomen dat ze gerechten gaan kopiëren, die ze al eerder tijdens de opleiding of stage geleerd hebben. We dagen ze binnen dit project uit tot omdenken. Een extra dimensie is het feit dat ze voor een externe opdrachtgever ‘werken,’’ zegt Bonheur Horeca Groep.

Driegangenmenu

Na een aantal weken bezig te zijn geweest met het bedenken van een driegangenmenu mochten de twaalf studenten begin december hun ideeën omzetten in echte gerechten. De jury, bestaande uit chef-kok Ralph Blakenburg en chef-kok Rob Korremans van Bonheur Horeca Groep, kwam keuren op De Rooi Pannen en was aangenaam verrast door het gehaalde niveau van onze gespecialiseerde koks. Ze koos uiteindelijk voor het volgende menu, van Diego Slob en Christos Lamprinos.

  • Voorgerecht: tartaar van makreel met gefermenteerde knoflook, wonton, limoenkorianderdressing, sambalikan en bosui.
  • Hoofdgerecht: wildzwijnduo (stoof en filet), gekonfijte schorseneren in gekruide olijfolie, geïmpregneerde spruiten met soja en gembersiroop, geroosterde spruitencrème met soja, schorsenerencrème, kaviaar van bosbes en een Beurre brun.
  • Nagerecht: avocadocremeux, chocoladeaarde, Dulce de Leche, schuim van avocado, avocadosorbet en een schuim van passievrucht.

De jury koos Diego en Christos als winnaar met de volgende toelichting. “De gerechten zijn origineel, vernieuwend en goed bedacht. De complexe smaken zorgen voor een rondje kermis in je mond. Je weet niet precies wat er gebeurt, maar het is spannend, sensationeel en vooral erg leuk,” aldus de jury.

Overnachting

Behalve de eer dat hun menu geserveerd gaat worden aan gasten van de Bonheur Horeca Groep tijdens een thuiswedstrijd van Willem II wonnen Diego en Christos ook een overnachting en diner bij Auberge du Bonheur. In verband met de coronasituatie is het nog onduidelijk tijdens welke thuiswedstrijd van Willem II het menu ook echt geserveerd gaat worden.

Over De Rooi Pannen

De Rooi Pannen biedt vmbo- en mbo-opleidingen aan op het gebied van handel & ondernemen, horeca, toerisme & recreatie, vormgeving en marketing & evenementen. Ze verzorgen onderwijs in drie verschillende Noord-Brabantse plaatsen: Tilburg, Eindhoven en Breda. Het onderwijs van De Rooi Pannen is gebaseerd op drie pijlers: kleinschalige opzet, praktijkgericht onderwijs en ondernemende leerlingen.