Koningsdag Korvel wordt groter dan ooit

Grote Brasserie Koningsdag Korvel tijdens Koningsdag Tilburg 2017

Natuurlijk kleurt het winkellint Korvel op Koningsdag ook oranje. Met volle bak ambiance. Van 10.00 tot 17.00 uur geniet je van live muziek, attracties, presentaties van goede doelen en winkeliers en spetterende optredens. Koningsdag Korvel 2017 organiseert dit jaar de vijftigste editie van de braderie dus een extra reden om er een extra groot feest van te maken.

Dit betekent een uitbreiding van het evenement. Het evenement vindt normaal gesproken plaats op de Korvelseweg en het St. Annaplein . Dit jaar worden er ook activiteiten in de Zomerstraat, Onze Lieve Vrouwenplein, Korvelplein, Korveldwarsstraat, Nieuwstraat, Gardiaanhof, Observanten hof, Frater Mattheus Park en het Fokkerpad georganiseerd. Koningsdag Korvel heeft als hoofddoel het verbinden van mensen met verschillende culturele achtergronden. Het evenement is gratis toegankelijk en biedt een keur aan activiteiten voor alle leeftijden.

Extra grote Koningsdag Korvel

Een bijdragen van de Tilburgse Koerier:

Traditiegetrouw komen bezoekers van heinde en verre Koningsdag vieren op Korvel. Op het Sint Annaplein ben je live getuige van de officiële start om het plein om te bouwen tot een herinnering aan Vincent van Gogh, die hier heeft gewoond. Natuurlijk vier je je eigen creativiteit hier ook bot. Kunstzinnige activiteiten en workshops voor jong en oud geven een kunstzinnige draai aan het plein. Kinderen maken samen met een Kuddlezz losse schilderijtjes, die allemaal samen een portret van, wie anders, Van Gogh zullen vormen. En de mannen van Diggers Record Store draaien natuurlijk een plaatje. Swing mee op de pop en rock en laat je verrassen door een tsunami aan soundtracks, afgelost door de Bigband Nightshift. Laat je overdonderen door de muzikale performances.

Snuffelen

De hele Korvelseweg staat vol met kramen. Vrijmarktplaatsen van kinderen en volwassenen worden afgewisseld met feestelijke kramen van ondernemers op het winkellint Korvel en marktlui van elders. Tussen het snuffelen door worden al je zintuigen verrast. Een kleine greep: vergaap je aan de dansgroep bij Van Bilsen Wijnkoperij, terwijl je jezelf verwend met een heerlijk drankje. Bij Piet Kennis vindt je de kindervrijmarkt. Hier scoor je natuurlijk dat ene item waar je al jaren naar op zoek was.

Eefje Wentelteefje ontbreekt ook dit jaar niet. En als de kinderen nog energie over hebben, springen ze enthousiast op het luchtkasteel. Plezier verzekerd. Cafetaria van Iersel verzorgt de drankjes.

Natuurlijk is er ook de braderie voor volwassenen. Met prachtige prullaria, echte kunst, of zou het toch kitsch zijn? Een praatje, handjeklap en je loopt zo verder met je zojuist aangeschafte spullen. Bij Peerke’s gebruikte meubelen klimmen kinderen in de stoel bij de schminkers en huppelen ze als leeuw -of wat ze maar willen worden- weer verder.

Bij Café Berlijn is het gezelligheid alom. Geniet van een hapje en een drankje en laat een keur aan artiesten aan je voorbijtrekken. Het podium bij Berlijn is niet meer weg te denken. Bij het Minderbroederspad maakt Peer de Graaf zijn opwachting. Dorstig? Geen probleem, hier staat weer een bar voor de nodige versnaperingen. En doe meteen even mee met Action Painting, je mag je kunstzinnige zelf loslaten en graffiti spuiten.

Peerke

Het is al jaren een traditie, dus ook dit jaar kunnen kinderen zich gratis laten schminken tijdens  Koningsdag bij Peerke aan de Korvelseweg 159. Een team van grimeurs staat klaar om kindergezichten om te toveren tot mooie prinsessen, vlinders, poezen en bloemen of stoere tijgers, zeerovers en soldaten. Terwijl de kinderen mooi gemaakt worden kunnen vaders, moeders, opa’s en oma’s even rustig kijken wat voor leuke spullen Peerke Gebruikte Meubels in de aanbieding heeft.

Natuurlijk ben je ook zonder kinderen van harte welkom om een kijkje te nemen in de 600 m2 grote showroom vol met gebruikte meubels van topkwaliteit en leuke woonaccessoires, zoals de grote collectie moderne en klassieke facetgeslepen spiegels. Let op de speciale aanbieding van gratis bezorgen. Natuurlijk kun je ook leuke kleding scoren bij Zsa Zsa’s vintage kleding, zowel op straat als in de winkel.

Optredens

Bij IJstijd is het Nederlandstalig repertoire wat de klok slaat. Je kunt gezellig meezingen met Frank Smeekens en zanger-dj Angelo en Bas van Boxtel zorgen ervoor dat die handjes de lucht in gaan. Dansen mag. En als je een bezoek brengt aan de feestelijkheden op Koningsdag Korvel kun je zelf zien wie de Mystery Guest is.

Tijdens Koningsdag zijn er in heel Tilburg veel optredens! Ook op het Korvelplein. Check de complete line-up:

  • Frank Smeekens
  • (Zanger & Dj) Angelo
  • Bas van Boxtel
  • Afterparty met een geheime gast!

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg: