Nieuwe opleiding commercieel medewerker bij Rooi Pannen

MBO Marketing/Evenementen van De Rooi Pannen biedt vanaf schooljaar 2016-2017 een nieuwe opleiding aan: Commercieel medewerker (niveau 3). Hiermee voorziet de afdeling in een behoefte die al enige jaren bestaat.

Tot op heden kent MBO Marketing/Evenementen alleen niveau 4-opleidingen. Na het basisjaar kiezen de leerlingen voor hun definitieve MBO-opleiding: Medewerker marketing en communicatie of Medewerker evenementenorganisatie. Een groep leerlingen ontdekte tijdens het basisjaar dat ze toch meer voelen voor het verkoopaspect van het bedrijfsleven. Vaak hebben deze leerlingen de juiste commerciële instelling en, zoals we dat noemen, een goede babbel. Ook blijkt voor sommige leerlingen de theoretische achtergrond van de niveau 4-opleidingen wat te moeilijk. De praktische niveau 3-opleiding Commercieel medewerker biedt dan de uitkomst.

Binnen- en buitendienst

De opleiding is gericht op zowel binnen- als buitendienst waarbij aandacht wordt besteed aan alle aspecten van het verkooptraject. De binnendienstmedewerker werkt op kantoor en houdt zich bezig met het ondersteunen van alle verkoopaspecten. Bijvoorbeeld het checken van nieuwe opdrachten, het adviseren van klanten en het uitwerken van offertes van klanten. Daarnaast is hij een belangrijk contactpersoon voor klanten en leveranciers.

De buitendienstmedewerker heeft als belangrijkste taak het verkopen van producten of diensten. Hij onderhoudt contact met klanten door deze regelmatig te bezoeken en bouwt zo een relatienetwerk op. Al deze taken komen terug in (praktijk)opdrachten en stage, aangevuld met vakken als marketing, sales, bedrijfseconomie, rekenen en computertoepassingen. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor de talen en de communicatieve vakken.

Commercieel medewerker

Na het behalen van het niveau 3-diploma Commercieel medewerker kan de leerling doorstromen naar een niveau 4-opleiding of aan de slag in het bedrijfsleven waar een duidelijke vraag is naar jonge, enthousiaste, commerciële medewerkers die hard kunnen en willen werken.