Ondernemers van Jong Management laten partners in de steek om Valentijn te vieren met ouderen

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Bij uitstek een dag waarop je liever niet alleen wil zijn. Dat beseffen leden van Jong Management Midden-Brabant ook, waarop het idee ontstond om eenzame Tilburgse ouderen uit te nodigen voor een avond boordevol liefde. De partners van de ondernemers mogen kiezen: alleen thuisblijven of een handje meehelpen. Lees verder.

Ze zijn niet voor niets ondernemer geworden, aan ideeën en enthousiasme schort het niet bij Jong Management Midden-Brabant. De netwerkclub komt regelmatig bij elkaar om van elkaar te leren, zich te ontwikkelen maar natuurlijk ook voor de gezelligheid. Ze kijken echter niet alleen naar zichzelf maar ook naar een ander. Nicky Foesenek, mede-eigenaar van Bonheur Horeca Groep en bestuurslid van Jong Management, geeft aan dat het voor hen heel logisch is dat ze een groot netwerk hebben. Als ondernemende 40-minners staan ze elke dag in contact met mensen en hebben ze een volle sociale agenda.

Voor ouderen geldt dit helaas niet. Zij zijn vaak een groot deel van hun sociale netwerk kwijt en hebben al veel verlies moeten verwerken. Dit levert eenzaamheid op. De koppeling werd snel gemaakt: Jong nodigt oud uit. Er werd contact gezocht met Stichting met je hart Tilburg om een beroep te doen op ouderen en vrijwilligers waar de Stichting uit bestaat. Een datum werd ook snel geprikt: de tweede dinsdag van februari. Laat dat nou net Valentijnsdag zijn…

Zeg je ouderen dan denk je aan bingo

Een programma is daadkrachtig in elkaar gedraaid. Want over de inhoud was iedereen het snel eens. Lekker eten natuurlijk en… bingo. Want denk je aan ouderen dan denk je aan bingo. Alle ondernemers stellen prijzen beschikbaar, wat betekent dat de aanwezige ouderen 14 februari de deur uitgaan met een fles wijn, tegoedbonnen of zelfs een ballonvaart voor twee personen. Verder zal er een heerlijk 3-gangen diner worden geserveerd uit de keuken van La Nouvelle Auberge en is er tussen de gangen door ook nog ruimte voor entertainment.

Wie is de volgende?

De ondernemers van Jong Management willen een signaal afgeven: kijk eens om naar een ander. Wie in jouw stad of jouw buurt kan hulp gebruiken en hoe kun je die geven? Dit kan ook om hele kleine dingen gaan zoals een keer een boodschap doen voor je buurman, of dus iets gezelligs zoals een evenement als dit organiseren. Stichting Met je hart is altijd op zoek naar partijen die samen met hen waardevolle ontmoetingen voor eenzame ouderen willen creëren. Op deze manier wordt impact gemaakt.

En dus worden er zo’n 150 ouderen en vrijwilligers van Stichting Met je hart Tilburg 14 februari verwacht in de business lounge van het Koning Willem II stadion. De rode loper wordt letterlijk voor ze uitgerold. Het belooft een avond vol liefde te worden.