Nieuws

Let op! Dit artikel is al 513 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Pathé viert 25-jarig bestaan met collector’s items en filmfavorieten van bezoekers

Deze maand is het 25 jaar geleden dat de eerste Pathé bioscopen hun deuren openden in Nederland. En daarom organiseert Pathé een feestmaand! Zo deelt de bioscoop toffe collector’s items uit en komen er een aantal filmfavorieten terug in de bioscoop. Ook krijgen bezoekers die dit jaar hun 25ste verjaardag vieren een gratis bak popcorn.

Via social media kanalen werd bezoekers de afgelopen weken gevraagd naar hun favoriete filmtitels uit een selectie van meest bezochte films van de afgelopen 25 jaar. Op de eerste en tweede plek eindigden twee sequels uit de Avengers reeks: Endgame en Infinity War. Op de derde t/m de vijfde plek eindigde het drieluik van The Hobbit. In de week van 16 tot en met 20 maart zijn deze films daarom terug te zien in alle Pathé theaters in Nederland.

Extraatjes voor bezoekers

Er zijn ook wat leuke extra’s voor gebruikers van Pathé Unlimited van het allereerste uur en trouwe filmfans. Zo zijn er bijvoorbeeld limited edition Pathé popcorn sokken (zie foto boven dit artikel) verkrijgbaar in de All Star Shop. Bekijk alle extra’s voor bezoekers eens op de website van Pathé.

25 jaar Pathé in Nederland

In 1995 startte Pathé in Nederland met bioscopen in Den Haag, Maastricht, Utrecht en Groningen. Om je even perspectief te geven: in dat jaar draaiden de titels The Lion King, Goldeneye, Die Hard with a Vengeance en Shawshank Redemption. Sinds de start van Pathé in Nederland ontvingen zij landelijk zo’n 250 miljoen bezoekers en was 28 december 2016 de drukste dag ooit (Rogue One: A Star Wars Story, Soof 2 en Sing draaiden op dat moment). De Tilburgse vestiging van Pathé opende trouwens in 2007 en bestaat inmiddels zo’n 13 jaar.

Reageer op dit bericht