ShirtsbyChantal wint Starterstrofee 2016

shirtsbychantal

ShirtsbyChantal is donderdagavond 26 mei uitgeroepen tot beste startende ondernemer van Tilburg en omgeving. In Bleyemakerij De Boemel in Tilburg stemde de jury unaniem op Chantal Vermeer.

Illustraties gaan de wereld over

Als klein meisje was ze al aan het tekenen bij de modeshows in Parijs. Nu maakt ze van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat illustraties voor haar eigen kledinglijn. In 2015 startte ze haar bedrijf ShirtsbyChantal en nu al worden haar t-shirts verkocht in meer dan veertig dames- en kinderwinkels in de Benelux. “Ik wil illustraties maken waar mensen vrolijk van worden. De mensen een lach op hun gezicht geven. En daarmee de wereld veroveren,” vertelt de kersverse winnares van de wisselbokaal.

Passie en visie

Chantal illustreerde zelfs de bruiloft van televisiepresentatrice Nicolette van Dam en zag haar shirts al voorbij komen bij RTL Boulevard en Shownieuws. Daarmee werd de lat meteen hoog gelegd voor de andere kandidaten. ShirtsbyChantal nam het op tegen Bjorn Kersten van Bjorn Kersten Boutique (damesmode), Eugène Gommers van Limodinner (dineren in een limousine) en Harrie de Loos van Spirit2Work (arbeidservicebureau).  De finalisten werden o.a. beoordeeld op hun presentatie, toekomstvisie, haalbaarheid, ondernemerschap en originaliteit. “Chantal sprong eruit door haar sterke pitch, krachtige formule en vooral haar passie en visie zullen haar ver brengen,” lichtte juryvoorzitter Wil Versteijnen van GVT Group toe.

Starterstrofee geeft ondernemers een vliegende start

Vorig jaar won Bart Naber van OTSO met zijn sollicitatie app, een soort Tinder voor werkzoekenden. Na het winnen van de Starterstrofee, kwam zijn bedrijf in een stroomversnelling. Naber werd tweede bij de junior BOV trofee en kwam o.a. voorbij bij Omroep Brabant, NOS op 3 en Q-music. Met 12.000 werkzoekenden en 300 aangesloten bedrijven kun je dit wel een succesverhaal noemen. Ook ShirtsbyChantal is door haar winst genomineerd voor de junior BOV trofee, dé verkiezing voor Beste Ondernemers Visie van Midden-Brabant van de Junior Kamer Hart van Brabant.

‘t Benkske

Ook de gemeente Tilburg was aanwezig op de finale avond en verraste de finalisten met een wensballon, zodat hun dromen allemaal uit mogen komen. Jan Willem Nas (Arbeidsmarkt & Economie) reikte namens Wethouder Erik de Ridder het zogenaamde benkske uit aan de winnares. Bijzonder trots is de gemeente op alle startende ondernemers. “Zij geven de economie een boost en stimuleren de arbeidsmarkt in Midden Brabant,” aldus Nas.