Tip van de week – studeren, ontmoeten en werken in de LocHal

In de wekelijkse rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze week geeft Niels zijn tip over het fijne studeren in de LocHal. 

De LocHal

“De LocHal werd in 2019 uitgeroepen tot mooiste gebouw van de wereld. Naast dat het een prachtig gebouw is, is het ook een hele fijne plek om te studeren. Als student werk ik veel productiever buiten de deur dan op school of thuis. Thuis blijf ik excuses verzinnen om naar de koelkast te gaan, begin ik voor de zoveelste keer met vogels tellen of blijf ik vier uur lang kijken naar hoe een dakkapel geplaatst wordt. Niet heel productief dus. In de LocHal zit ik tussen de zzp’ers, freelancers en andere studenten die daar in alle rust aan het werk zijn. Ik dacht eerst dat buitenshuis studeren niks voor mij was, maar ik heb er heel veel werk kunnen verrichten.”

“Wanneer ik ga studeren in de LocHal, heb ik een vast ritueel. Ik haal altijd een cappuccino met een shotje karamelsiroop bij het Stadscafé. Dan loop ik naar mijn werkplek, doe mijn Airpods in, zet de noise cancelling aan en begin aan mijn deadlines. Als na een tijdje mijn concentratie weg is, loop ik door de expositieruimte, haal ik iets lekker bij het Stadscafé of snuffel ik tussen de duizenden boeken om vervolgens weer met nieuwe inspiratie aan het werk te gaan.”

Nog een tip in deze Tip van de week: vergeet niet om jouw werkplek van te voren te reserveren! Reserveren kan makkelijk en snel via deze site. Er zijn meer dan driehonderd werkplekken, dus is er altijd nog wel een plekje vrij voor jou. De LocHal is makkelijk te bereiken met de scooter, fiets en openbaar vervoer. Dus heb jij net zoals ik moeite met concentreren? Probeer het eens in de LocHal!

Expositie

Tot en met 31 mei is er een expositie te zien over tatoeages in de LocHal. In deze expositie staat Tilburg centraal. Ruggen, armen, vingers, benen, een brede borst en zelfs de binnenkanten van diverse lippen zijn getatoeëerd met Tilburgse motieven. De halve stad komt in tattoos voorbij met de Heuvelse Kerk, de Hasseltse Kapel, de Tilburgse Kermis, het kroepoekdak van het station, de hoge woontoren Westpoint, het Paleis- Raadhuis en het voetbalstadion van Willem II. Alles over deze expositie vind je hier.

Openingstijden

De LocHal is de hele week geopend. We hebben de openingstijden voor je op een rijtje gezet:

  • Maandag: 08:00 – 22:00
  • Dinsdag: 08:00 – 22:00
  • Woensdag: 08:00 – 22:00
  • Donderdag: 08:00 – 22:00
  • Vrijdag: 08:00 – 22:00
  • Zaterdag: 09:00 – 17:00
  • Zondag: 12:00 – 17:00

Voor meer informatie over de LocHal kun je hier terecht.