Tips van Q Care: hoe voorkom je doorligwonden?

Q Care decubitus

Het mooie familiebedrijf Q Care is een autoriteit op het gebied van wond- en decubituszorg. Ze bieden praktische wond- en decubituszorg aan elke cliënt die daar behoefte aan heeft. Naast gespecialiseerde wond- en decubitusverpleegkundigen, zorgen ze ook voor de juiste hulpmiddelen. Van antidecubitusmatrassen tot aan wondverzorging. Daarnaast heeft Q Care met alle zorgverzekeraars in Nederland een overeenkomst.

Doorligwonden voorkomt Q Care voor cliënten thuis, maar ook bij zorginstellingen, verpleeghuizen of instellingen voor mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Daarnaast werken ze nauw samen met de thuiszorg en de eerstelijnszorg (ergo- en fysiotherapeuten en huisartsen). Op deze manier maakt Q Care de totale wond- en decubituszorg voor iedereen toegankelijk.

Betrokken zijn bij wond- en decubituszorg

Wilfred, Key Accountmanager bij Q Care, legt uit: “Wist je dat jaarlijks zo’n 400.000 Nederlanders te maken hebben met complexe wonden? Daarnaast hebben veel mensen last van doorligwonden als gevolg van langdurige druk en schuifkrachten op een bepaalde plek op het lichaam. Dit komt vooral voor bij cliënten die veel moeten liggen of zitten. Al sinds 2018 ben ik bij Q Care verantwoordelijk voor de klanten in regio’s: Noord- en Midden Limburg, Zuid-Oost Brabant, Gelderland (regio Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Veluwe en de Achterhoek), Overijssel, Drenthe en Noordoostpolder.”

“Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk om in bovenstaande regio’s new business te realiseren. Ik kan als accountmanager niet anders dan betrokken zijn met onze klanten. Dat zit in mijn genen! Q Care doet er alles aan om samen met onze partners decubitus ofwel doorligwonden te herkennen en te voorkomen. We blijven continu op de hoogte over wat er speelt en haken graag aan met onze (specifieke) producten en diensten. Dit alles om de problemen op het gebied van doorligwonden te voorkomen. Onze adequate en betrouwbare service, in combinatie met goed opgeleide wond- en decubitusverpleegkundigen, zorgt als jaren voor langdurige klantrelaties waar we trots op zijn!”

Doorligwonden voorkomen doet Q Care samen

“Ik krijg er de meeste energie van om samen met onze klanten de beste zorg te verlenen voor hun bewoners. De zorg zit hem vanuit onze kant niet alleen in het verstrekken van anti-decubitus hulpmiddelen, maar ook om er als kennispartner voor onze klanten te zijn. Dit betekent dat we met onze klanten meedenken, zorgpersoneel opleiden en al bij de preventieve fase betrokken zijn. Omdat we de cliëntsituatie periodiek blijven volgen en fysieke herindicaties direct aan het bed doen door onze eigen gespecialiseerde wond- en decubitus verpleegkundigen, anticiperen we snel op vraagstukken van cliënten en zorginstellingen. Waardoor we de kans op doorligwonden voorkomen. Wij werken op basis van een zorgvuldig samengestelde dienstverlening, zodat we onze expertise op maat kunnen inrichten, naar behoefte van zowel de cliënt als van de zorginstelling. Welzijn voor iedereen is daarin de centrale gedachte.” Aldus Wilfred.

Doorligwonden voorkomen is beter dan genezen

Het mooiste aan de organisatie is dat Q Care een uniek assortiment en dienstverleningspakket aanbiedt. Wond- en decubituszorg is nog steeds een onderwerp dat veel aandacht verdient in Nederland. Mensen kunnen hier namelijk enorm ziek van worden! Een doorligwond kan ontstaan op plaatsen over het hele lichaam, maar vooral op plaatsen waar het weefsel tussen de huid en het bot erg dun zijn. Lichaamsdelen met een vergrootte kans op decubitus zijn onder andere schouderbladen, ellebogen, heupen, achterhoofd, hielen en stuitje. Doorliggen is een vervelend en vaak pijnlijk probleem dat langdurige gevolgen kan hebben voor het herstel van de cliënt. Daarom is het voorkomen van doorligwonden beter dan genezen. Als organisatie zijn ze continu in ontwikkeling en verzorgen ze diensten en producten waarmee de kwaliteit van decubituspreventie verbeterd en gewaarborgd blijft.

De beste zorg begint met een uitmuntende dienstverlening

Het professioneel reinigen en desinfecteren van anti-decubitus hulpmiddelen gaat volgens de internationale standaarden ISO 9001 & ISO 13485 voor medische hulpmiddelen. Kwaliteit, hygiëne en het optimaal elimineren van bacteriën staan hierin centraal. Zo garanderen ze ook daadwerkelijk dat het eigen anti-decubitus matras schoon is en duurzaam hergebruikt kunnen worden. De matrassen worden volledig automatisch gereinigd en gedesinfecteerd in een daarvoor speciaal voor Q Care ontwikkelde professionele wasstraat. De matraspompen worden gereinigd en vervolgens technisch gecontroleerd en opnieuw gekalibreerd. Na het reinigen en desinfecteren worden de matrassen weer samengevoegd met de pompen en technisch geïnspecteerd. De beste zorg begint met een uitmuntende dienstverlening met aandacht voor het optimaal welzijn van mensen Q Care is continu in beweging en streeft naar succesvolle samenwerkingen met andere zorgprofessionals. Samen zetten ze zich in voor een totaaloplossing op het gebied van wond- en decubituszorg.

In contact komen met Q Care?

Heb je behoefte om te sparren met Q Care? Ze komen graag langs voor een vrijblijvende kennismaking waarin ze hun expertise rondom totale wond-en decubituszorg met je delen en de specifieke behoefte voor een zorginstelling bespreken. Neem contact op via 013 522 06 06 of mail naar info@qcare.nl. Dan kijken ze samen naar de potentiële gezondheidswinst binnen jouw organisatie.