Wie zorgt voor het kerstpakket van de ZZP-er?

De ZZP-ers Saskia Bodelier en Nina Hovers werken samen aan nieuwe kerstconcepten voor bedrijven, waarbij de werknemers zelf hun kerstpakket kunnen samenstellen tijdens de kerstviering van het bedrijf waar ze werken. “Maar wie zorgt er voor ons kerstpakket?” dachten Saskia en Nina. Zo ontstond het idee om een kerstfeest te organiseren speciaal voor ZZP-ers en andere kleine ondernemers die nooit van iemand een kerstpakket krijgen.

Dit kerstfeest vindt plaats op 13 december in de Koepelhal van Tilburg. ZZP-ers en andere zelfstandig ondernemers kiezen of ze zichzelf een kerstpakket cadeau doen van 12,50, 25,00 euro of een veelvoud hiervan. Bij binnenkomst in de Koepelhal staat er voor iedere ondernemer een buideltje met keramieken dukaten klaar t.w.v. het X bedrag dat ze zichzelf cadeau hebben gedaan. Hiermee shoppen ze hun kerstpakket bij elkaar op de besloten kerstmarkt. Een zelfshop-kerstpakket dus. Op dit moment zijn er al 80 aanmeldingen van ZZP-ers die zichzelf komen bedanken!

De kerstmarkt bestaat vooral uit producten van kleine lokale winkeliers en ambachtelijke productmakers zoals kunstenaars of ontwerpers. Op de markt vind je bijvoorbeeld: de sociale werkplaats Switch, Atelier de Kok keramiek, Prins Heerlijk delicatesse, Tante Tonnie met prikkerplanken, Brigitte’s Tea Art, entree pakketten voor De Pont en de Pater Poels goede doelen pot.

Het mes snijdt hier dus aan twee kanten; de ZZP-ers doen zichzelf een kerstpakket cadeau en sluiten het jaar gezellig en netwerkend af met andere zelfstandig ondernemers, en voor de kleine ondernemers die deelnemen aan de markt is een omzet gegarandeerd en ze profiteren van de exposure.

Naast de markt en netwerk mogelijkheden zijn er optredens van AJM van de Straatband, Claudy Wolfs en van der Grinten. En ook Henk Koekoek verzorgt een muzikaal programma met verschillende artiesten. 

De kosten voor deelname aan het kerstfeest op donderdag 13 december in de Koepelhal, bedragen 5 euro. Inschrijven kan via een mailtje naar saskia@verrassendtilburgenmeer.nl.  Meer info op www.ninix.nu of op www.verrassendtilburgenmeer.nl