Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1086 dagen oud en wellicht niet meer relevant

5 hotspots in Tilburg waar je heerlijk gezond kunt eten [gastblog]

Januari is traditioneel een maand waarin we wat meer op onze gezondheid letten. Goede voornemens zijn gemaakt en die proberen we allemaal zo lang mogelijk (of het liefste voor altijd) vol te houden. Eentje daarvan: gezonder eten. Foodblogger Anne de Graaf zet voor ons haar vijf favoriete eetzaakjes waar je gezond kunt eten op een rij. 

Fotografie en tekst door Anne Travel Foodie

#1: De Groene Chef

groene-chef

De Groene Chef opende afgelopen december haar deuren in Bank 15 (waar je overigens ook kan genieten van BroodjePerCentimeter en Peruaans restaurant Marcia’s taste of Peru). Alles wat je bij de Groene Chef kan bestellen, is vegetarisch en veel zelfs veganistisch. Ook werken ze zoveel mogelijk met biologische producten. Op het menu staan bijvoorbeeld een regenboog-salade en een Buddha Bowl (een kom met granen, geroosterde en rauwe groenten en diverse toppings). En heb je al eens gehoord van ‘courgetti’? Hierbij krijg je courgette in de vorm van spaghetti; een gezonde pasta dus!

#2: Gezond Eten Tilburg

gezond

Geen tijd om te koken of de supermarkt al dicht? Het is geen excuus om je niet aan je goede voornemens te houden want je kan je gezonde maaltijd ook laten bezorgen! Bij Gezond Eten Tilburg zorgen ze ervoor dat je toch een voedzaam diner kan eten als je geen zin of tijd hebt om zelf in de keuken te staan. Kies bijvoorbeeld voor een Oosterse salade met oesterzwammen of een Noord Afrikaanse groentestoof met zoete aardappel, wortel, courgette, paprika en pastinaak. Naast je warme maaltijd kan je ook een sapje of een soepje bestellen bij Gezond Eten Tilburg en hebben ze diverse gezonde bijgerechten zoals een venkelsalade of courgette met koriander.

#3: Sorry not sorry

sorry

Net open maar nu al een van mijn favorieten: Sorry not sorry. Er staat een streep door ‘sorry’ omdat je jezelf niet schuldig hoeft te voelen als je hier gaat eten! Ze hebben verschillende verse sapjes, smoothies en vier bowls die ik allemaal lekker vind: een pokébowl, yoghurt met granola, een pitaya bowl en een acai bowl. Ben je meer van het hartige eten, dan zijn er ook genoeg gezonde keuzes: wraps, broodjes en tosti’s met allerlei verschillende ingrediënten zoals hummus en tonijn of avocado en ei. Geen zin om naar de Voltstraat te fietsen? Ze bezorgen ook bij je thuis!

#4: Lunchcafé Nieuwland

nieuwland

Gezellig uit lunchen met een vriend(in) hoeft geen roet in het eten te gooien van je goede voornemens. Spreek bijvoorbeeld af bij Lunchcafe Nieuwland en ga voor een van de gezonde opties. Zo hebben ze een heerlijke salade met geroosterde pompoen of kan je gaan voor donkerbruin zuurdesembrood met bijvoorbeeld wortel-hummus of gerookte eendenborst. Ook voor een gezond ontbijtje kan je terecht bij Nieuwland. De Griekse yoghurt met zelfgemaakte cruesli is erg populair en ook het bosvruchten-havermout ontbijtje uit de oven is lekker en gezond!

#5: Doncurado

doncurado

We weten allemaal dat gezond eten ook voor een groot gedeelte te maken heeft met de grootte van de porties. Vandaar dat Doncurado ook in dit rijtje thuishoort. Bovendien worden alle tapas zelfgemaakt en zijn er geen overbodig zout, smaakversterkers of suikers nodig. Bestel wat minder wit stokbrood en neem eens een extra portie groenten, de groene asperges zijn bijvoorbeeld heerlijk. Ook het dungesneden vlees bij Doncurado is erg smaakrijk dus bestel samen een paar heerlijke tapas en eet tot je 80% vol zit. In de zogenaamde ‘blauwe zones’ waar mensen gemiddeld veel gezonder en ouder worden leven ze namelijk ook met deze tachtig procent regel. Je kan de tapas van Doncurado ook thuis laten bezorgen.

Meer gastbijdragen van Anne Travel Foodie

Lees ook:

Reageer op dit bericht