Alles over koningsnacht & Koningsdag 2019 in Tilburg

koningsdag 2019 in tilburg

Tilburg kleurt dit weekend weer oranje! Koning Willem-Alexander viert namelijk zijn 52e verjaardag. In 2017 deed hij onze stad nog aan, dat doet hij dit jaar niet. Toch is er gigantisch veel te doen, zowel tijdens koningsnacht als Koningsdag. Wij geven je een handig overzicht van alle festiviteiten in onze stad!

Handige overzichtsartikelen

Geen zin om door te lezen en rechtstreeks naar artikelen die voor jou relevant zijn? We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

Uitgelichte evenementen

Tilburg Zingt

Ook dit jaar staat het grootste meezingevenement van Nederland weer op het programma. Je kunt de hele avond meezingen op verschillende liedjes die het koor ten gehore brengt en de toegang is helemaal gratis.

Koningsnacht & Koningsdag op de Korte Heuvel

Op de Korte Heuvel kun je zowel tijdens koningsnacht als Koningsdag genieten van de gaafste acts van verschillende dj’s. De toegang is uiteraard helemaal gratis.

Koningsnacht & Koningsdag op het Piusplein

Tijdens koningsnacht en Koningsdag kun je op het Piusplein genieten van een feest voor jong en oud. Er staan oud Hollandse spelen klaar, er is een silent disco, meerdere artiesten staan op het programma en uiteraard kun je genieten van een speciaalbiertje of cocktail.

Volledige Koningsdag agenda

Natuurlijk is er tijdens koningsnacht en Koningsdag op veel meer locaties iets te doen. Van de lekkerste disco in de Oranjestraat tot Orange Square op Piusplein-noord en van een speciaalbierfestival tot clubfeestjes bij Club Smederij, EVE en in Poppodium 013. En ook de verschillende vrijmarkten mogen uiteraard niet ontbreken. In het Leijpark, op de Korvel, in de Hasselt en op de Heyhoef bijvoorbeeld.

Je kunt alle koningsnacht- en Koningsdag evenementen in onze handige Koningsdag-agenda vinden.

Foto’s koningsnacht en Koningsdag

Ook dit jaar lopen er verschillende fotografen namens Tilburg.com in de stad rond. Ben je op de foto gezet? Dan kun je de foto een dag later op onze website bekijken. Vergeet je foto dan ook vooral niet te delen op social media met #ditistilburg en #KoningsdagTilburg.