Bakkerij Eigenzinnig heeft ‘Beste appelflap van Tilburg’

 

Op dinsdag 22 april is tijdens de finale in de Rooi Pannen de winnaar van de ‘Beste Appelflap van Tilburg’ gekozen. Met een genietscore van 7,9 heeft de appelflap van Bakkerij Eigenzinnig deze titel dik verdiend.

 

De zeven genomineerde appelflappen zijn op dinsdag 22 april bij de Rooi Pannen getest door een jury. De finalisten waren van Boulanger Artisanal, Bakkerij Eigenzinnig, Kiosk, Bakkerij Schellens, PLUS, Bakkerij Van Iersel en Bakkertje Bol. De jury bestond uit Ralph Blaakenburg (chefkok bij Auberge du Bonheur), Theo Bierens (Sandra’s Groente en Fruit), Gert Brunink (bioloog/ecoloog en nachtburgemeester van Tilburg), Els Herrenberg (foodblogger https://eetlustig.blogspot.nl/), Pepijn Boer(docent horeca aan de Rooi Pannen) en Puck Kimpel (student horeca aan de Rooi Pannen). Op woensdag 23 april heeft de winnaar uit handen van Rolph Adriaansen, directeur van de Genietgroep, de prijs ontvangen.

 

Juryrapport

Over de winnende appelflap zei de jury het volgende: Een knapperige appelflap waarbij de samenstelling mooi in balans is. Een gelijkmatige zachte vulling met een lekkere kaneel geur en smaak. Absoluut een aanrader.

 

De test

Het afgelopen kwartaal heeft de Genietgroep alle in Tilburg beschikbare appelflappen samen met diverse inwoners van de stad getest. De zeven appelflappen die bij deze voorrondes de beste scores kregen, zijn vervolgens doorgegaan naar de finale van afgelopen dinsdag. Aan de hand van een sensorisch onderzoek, waarbij een product op alle zintuigen wordt getest, en een genietscore zijn alle finalisten nogmaals beoordeeld. De genietscore is een score die aangeeft in welke mate iemand van de appelflap genoten heeft en de behoefte voelt om deze ervaring te delen.

 

Genietgroep

Het motto van de Genietgroep is ‘Genietende mensen tellen voor twee’. Als je mensen vraagt waar zij van genieten, dan vertellen zij daar met veel enthousiasme en trots over. Deze kracht kun je op allerlei gebieden inzetten. De Genietgroep legt de focus op het genieten van diverse doelgroepen, zoals bewoners, medewerkers, klanten en werkzoekenden. Het resultaat is een hogere betrokkenheid en meer resultaat!