De leukste NLdoet acties van Tilburg

NLdoet

De grootste vrijwilligersactie van Nederland komt er weer aan! Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart staan in het teken van vrijwillig actie ondernemen als burger: NLdoet. Met 600 vrijwilligers is Tilburg één van de vijf steden in Nederland met het grootste aantal deelnemers. We hebben een aantal klussen in de regio Tilburg op een rijtje gezet!

Wil je alle klussen die er beschikbaar zijn bekijken? Neem dan een kijkje op de website. Door je woonplaats in te vullen en een categorie aan te vinken vind je de perfecte klus voor jou!

 Klussen in de buitenlucht

  • In woonzorgcentrum Den Hertgang gaan ze vrijdag 15 maart flink aan de bak om hun tuin zomer-klaar te maken. Denk aan het tuinhuisje mooi en schoon maken, het vullen van nieuwe planten in potten en ga zo maar door.
  • Spoorpark Tilburg doet ook mee. In juni wordt het park geopend. Met een aantal vrijwilligers worden (delen van) het park schoongemaakt en wordt er bijvoorbeeld het onkruid gewied.

Schilderen en timmeren

  • Wijkcentrum de Back zoekt nog vrijwilligers die de deuren kunnen schilderen en opknappen, tafels kunnen verplaatsen en andere soortgelijke klussen.
  • Stichting Thebe/ Elisabeth aan de Erasplaats 114 is op zoek naar een creatieve klusjesman die kastjes in elkaar kan timmeren en de afdeling wat kan opfleuren met leuke zelfgemaakte bakken enzovoort. De stichting zorgt zelf voor materiaal voor de bakken  en zoveel mogelijk gereedschap.
  • Stichting Raakveld heeft nog hulp nodig bij het aanleggen van verlichting en het installeren van de houtkachel.

Verwenmiddag

  • Via Contourdetwern kun jij meehelpen een bingo te organiseren, taarten bakken een high tea te verzorgen en bijvoorbeeld te bloemschikken met de bewoners op de locatie die jou aangewezen wordt. Ze zoeken zowel vrijdag als zaterdag vrijwilligers die hun team kunnen komen helpen. Voor meer informatie over de locaties en de activiteiten kan je mailen naar albertrusch@contourdetwern.nl

Schoonmaak

  • 16 maart roept de Werkgroep Leefbaarheid Uitvindersbuurt & Korvelse Hofjes vrijwilligers op om in het Fokkerpark een grote schoonmaak te houden. Het gaat om het opruimen van zwerfafval.
  • Ook Stichting Thuishaven Tilburg wil flink wat zwerfafval gaan opruimen. Ze willen de kades en de oevers van de Tilburgse stadshaven ontdoen van het afval zowel op het land als op het water.
  • Tussen 10:00 en 12:30 uur kun je je ook melden bij wijkcentrum de Ypelaer, daar ontvang je een kopje koffie of thee en een schoonmaakpakket. Samen met de andere vrijwilligers ga je ervoor zorgen dat de wijk Stokhasselt opgefleurd wordt en weer schoon en netjes is.