Ludieke video: check hier hoe Tilburg 212 jaar geleden stadsrechten kreeg

video stadsrechten tilburg

Stadsmuseum Tilburg en Gemeente Tilburg bereiden de verjaardag van Tilburg voor. Op 18 april 1809 verleende Koning Lodewijk Napoleon namelijk de stadsrechten. En dat betekent dat onze stad volgende week 212 jaar oud is. Dit willen we natuurlijk met zijn allen vieren. Hang jij ook de Tilburgse stadsvlag op?

Stadsrechten voor Tilburg

In onderstaand filmpje, gemaakt door Job van Etten, zie je op een ludieke manier hoe en waarom Tilburg stadsrechten kreeg. “Tilburg is een stad waar we allemaal trots op zijn,” aldus Job.

Doe jij ook mee?

De verjaardag van Tilburg is een nieuwe traditie en we willen natuurlijk dat iedereen hieraan meedoet. Hang jij op 18 april ook de blauw-gele stadsvlag uit? Je kunt er zelfs een aantal toffe prijzen mee winnen, die wij mogen weggeven samen met een aantal partners uit de stad. Wil je weten hoe? Lees dan dit artikel. In dit artikel vind je ook waar je de blauw-gele stadsvlag kunt kopen, mocht je deze nog niet hebben. En wie weet win jij bijvoorbeeld wel een heerlijk Tilburgs drankpakketje of gesigneerd Willem II shirt.

Het Stadhuis

Op de verjaardag van Tilburg, op 18 april, is het eigenlijk dubbel feest. Op deze dag wordt namelijk ook gevierd dat de renovatie van het Stadhuis klaar is! Dat dit door corona niet groots gevierd kan worden, betekent niet dat er niets gepland staat. Op zondag 18 april kun je van 11.00 uur tot 12.00 uur genieten van een leuke digitale tv-uitzending. Meer lezen hierover? Lees dan nog even dit artikel. Op de verjaardag van Tilburg worden er nog meer leuke en toffe activiteiten georganiseerd. Meer informatie over deze activiteiten vind je op deze website.