Plus De Rooi Pannen strijdt tegen voedselverspilling

Plus De Rooi Pannen

Plus De Rooi Pannen zet zich nu ook actief in tegen voedselverspilling. De supermarkt in het onderwijswinkelcentrum gebruikt daar de app Afgeprijsd voor. Deze app van NoFoodWasted laat consumenten in een oogopslag zien welke producten in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en daardoor met korting te koop zijn. Vanaf nu is de app ook te gebruiken voor klanten van de supermarkt. Algemeen Directeur Jan van Helderen: “Wij doen mee met ‘Afgeprijsd’ omdat het in het belang is van onze klant, onze winkel en onze wereld.”

Plus De Rooi Pannen

Het is geen geheim dat supermarkten producten afprijzen die over de datum dreigen te gaan. Dat zij het merendeel van deze producten alsnog weggooien is echter minder bekend. Afgeprijsd biedt, in samenwerking met supermarkten, een praktische oplossing om deze verspilling tegen te gaan. Jan van Helderen: “Klanten houden van korting en niemand houdt van weggooien. Veel van onze klanten zijn wel geïnteresseerd in afgeprijsde producten maar weten bij het maken van het boodschappenlijstje nog niet welke producten met korting te koop zijn. Met de app Afgeprijsd van NoFoodWasted komt daar nu verandering in.”

400 miljoen euro verdwijnt in afvalbak

Alleen al in Nederlandse supermarkten verdwijnt jaarlijks voor ruim 400 miljoen euro aan levensmiddelen in de afvalbak. Afgeprijsd is een concrete en rendabele oplossing waarbij klanten in de app hun eigen supermarkten kunnen selecteren met een overzicht van alle afgeprijsde producten. Op die manier ontstaat er een win-win-winsituatie. De supermarkt verkoopt producten die anders weggegooid worden, klanten genieten van producten met korting én voedselverspilling wordt teruggedrongen.

Eenvoudige oplossingen voor iedereen

NoFoodWasted maakt van voedselverspilling een keuze. Oprichter August de Vocht creëert innovatieve toepassingen die het onnodig weggooien van voedsel voorkomen en rendabel zijn voor iedereen. “De kracht van NoFoodWasted ligt in het bieden van deze oplossingen, met behulp van technologie, waarbij we het leven van de ondernemer en de consument makkelijker maken. Iedereen kan zich inzetten, zodat iedereen kan profiteren en uiteindelijk iedereen wint. Geen geitenwollensokkenideologieën, maar gewoon een kwestie van doen”, aldus De Vocht.