Nieuws

EET met je hart:
Let op! Dit artikel is al 329 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Stichting Met je Hart roept op: steun de horeca én de eenzame ouderen

Met de EET met je hart campagne van stichting Met je hart wordt jaarlijks geld opgehaald om structurele ontmoetingen te realiseren voor kwetsbare ouderen die kampen met gevoelens van eenzaamheid.

“In coronatijd is de groep eenzame ouderen verdubbeld. Wij zien dat ouderen sterven aan hun eenzaamheid en onze ontmoetingen en acties zijn nu belangrijker dan ooit”, aldus founder Babs van Geel. “Daarom gaan we dit jaar opnieuw campagne voeren van 1 tot en met 31 december om eenzaamheid onder ouderen op de kaart te zetten en zoveel mogelijk euro’s op te halen.”

EET met je hart

Met je hart Tilburg roept inwoners al 7 jaar op om tijdens de zes weken durende campagne één euro te doneren wanneer zij eten (kopen) in restaurants of foodwinkels die zich hebben verbonden aan de EET met je hart campagne. ‘Help eenzame ouderen én de horeca’, is de oproep dít jaar. “De horeca is zeer belangrijk voor Met je hart, omdat we daar onze ontmoetingen organiseren. Wij roepen dan ook iedereen op om de horeca te steunen waar dat kan”, aldus Hélène Schneiders. “Zowel de horeca als de Met je hart ontmoetingen staan in tijden van corona onder druk en gevoelens van eenzaamheid nemen alleen maar toe. Wij zorgen ervoor dat ouderen niet alleen komen te staan, dat ze ondanks alles in contact blijven. Waar het kan wordt de horeca hierbij betrokken en zodra ontmoeten weer mogelijk is, brengen wij mensen met ons hart weer bij elkaar”. Omdat de horeca gesloten is, start de campagne dit jaar op 1 december.

Iemand hebben om de dag mee te bespreken is voor velen zo ‘gewoon’. Voor veel ouderen is dit echter niet zo gewoon. “Jouw stem is de enige die ik hoor”, horen ze met regelmaat. De 90 vrijwilligers die actief zijn binnen Met je hart Tilburg zijn dagelijks bezig met het verzachten van eenzaamheid onder ouderen. “Nu fysieke ontmoetingen niet mogelijk zijn, zijn er tal van andere manieren waarop we voor deze ouderen van betekenis zijn”, vertelt Gijs Bakkers. “Jaarlijks zorgt de EET met je hart campagne niet alleen voor financiële middelen die wij in Tilburg besteden, maar ook voor nieuwe vrijwilligers die geïnspireerd raken en opstaan tegen eenzaamheid.”

Lokaal voor lokaal

Lokaal voor lokaal is bij Met je hart altijd al het motto geweest. Met je hart Tilburg wil dan ook alle lokale bedrijven oproepen een donatie aan de stichting te doen. Want met die euro’s slaat Met je hart, als het weer kan, twee vliegen in een klap. Dus sta als bedrijf op en kom in actie voor Stichting Met je hart, haar ouderen en de Tilburgse horeca. Ondersteun de EET met je hart campagne financieel en doneer! Donaties zijn welkom vanaf 150 euro en bedrijven kunnen hierbij hun voorkeur voor restaurant kenbaar maken. Iedere ontvangen euro geeft Met je hart Tilburg uit in de Tilburgse horeca voor waardevolle ontmoetingen met eenzame Tilburgse ouderen. Met afstand de beste besteding van je euro.

De EET met je hart campagne brengt ouderen bij elkaar door middel van: eten. Steun de lokale horeca daar waar het kan. Juist nu! December is dé maand om af te rekenen met eenzaamheid. Ook onze burgemeester Theo Weterings steunt ze tijdens de campagne: “”Eenzaamheid is echt een probleem. Gelukkig is Tilburg een stad waar solidariteit heerst. Daarom ben ik er van overtuigd dat EET met je hart ook dit jaar in onze stad een succes zal worden. Ik ben graag ambassadeur!”

Op de website – www.metjehart.nl – zijn de restaurants en winkels te vinden die meedoen met EET met je hart. Wil jij je ook inzetten voor de EET met je hart campagne, neemt dan contact met ons op via tilburg@metjehart.nl. Via onze socials zie je wat Met je hart Tilburg allemaal doet.