Update Beekse Bergen: een jaar sinds opening uniek Safari Resort

safari resort beekse bergen

Een jaar geleden opende het unieke Safari Resort van Beekse Bergen haar deuren. Het resort is inmiddels niet meer weg te denken uit het park, ontvangt lovende reacties en is tijdens de vakantieperiodes bomvol geboekt. Maar stoppen met ontwikkelen? Ho maar. Beekse Bergen pakt altijd door. Tijd voor een update!

Op het zonnige terras van Karibu Town spreken wij Niels de Wildt (directeur vakantieparken) en Rens Willemsen (general manager Safaripark en Speelland). Over één jaar Safari Resort, het effect op de rest van het park en de toekomst van Beekse Bergen.

‘Alles past in elkaar’

“De verwachtingen van het Safari Resort kloppen eigenlijk helemaal niet met de realiteit,” vertelt Niels. “Maar dat komt omdat de realiteit nog boven onze verwachtingen is uitgestegen. Wanneer je hier komt hangt er een speciale sfeer, een bepaalde dynamiek, dat is gewoon heel goed gelukt!”

Wat het precies is dat het park zo succesvol maakt, kan Niels niet echt vatten. “Het is natuurlijk deels de look en feel, maar eigenlijk is het gewoon de manier waarop alles in elkaar past. En de dieren spelen daar een hele grote rol in. Of het nou regent, of het nou sneeuwt, die dieren hebben iets magisch.”

safari resort beekse bergen

Meer reuring

Dat de komst van het Safari Resort een grote invloed heeft gehad op de rest van de parken (Safaripark, Speelland etc.), kan niet worden ontkend. Niels: “Voorheen was verblijf maar een heel klein onderdeel van Beekse Bergen, nu hebben we er een enorm verblijfspark bij. Wat daarbij ook nog eens uniek is in haar soort! Door de groei van het park hebben we er ook voor gekozen om met een tweede manager te gaan werken; Rens.”

Een andere verandering is het feit dat gasten van het resort ook toegang hebben tot het Safaripark en Speelland, wat zorgt voor meer reuring door het jaar heen. Rens: “Vanuit het Safari Resort zijn er afgelopen jaar ongeveer 150.000 bezoekers naar het Safaripark gegaan. Mensen die misschien zonder verblijf niet waren gekomen.” Niels: “Maar ook bij Speelland zie je de invloed van het Safari Resort. Op momenten dat je voorheen een kanon kon afschieten, is er nu altijd wel iets te doen. En dat komt vooral door de verblijfsgasten. Het komt de gezelligheid van het park écht ten goede!”

Trots

Waar Niels en Rens nu het meest trots op zijn, terugkijkend op één jaar Safari Resort en alle bijkomende ontwikkelingen? “Dat zijn en blijven al onze medewerkers!” Niels: “Het klinkt misschien cliché, maar het is echt zo. Het resort was een geweldig project, maar je investeert heel veel geld en het staat er. Maar dan begint het pas! Als je kijkt wat we het afgelopen jaar met 150 nieuwe medewerkers hier hebben moeten doen om het verwachtingspatroon uit te dragen, dat vind ik pas écht indrukwekkend.”

Rens: “Een mooi voorbeeld van de betrokkenheid van alle medewerkers vind ik de rangerweken. Onze rangers bouwen het Afrikadorp helemaal om tot rangerkamp. Als je ziet wat ze daar samen van maken en met hoeveel plezier zij dat doen, dat maakt het park! Die betrokkenheid maakt mij trots.”

Altijd in beweging

Wat de volgende stap gaat zijn voor Beekse Bergen, zal gedurende het jaar wat duidelijker worden. Niels: “Naast het resort hebben we vorig jaar ook flink geïnvesteerd in Edge of Africa en de nieuwe entree. We hebben hierna wel gezegd, laten we in 2019 even goed inventariseren en kijken waar we de komende jaren gas op willen geven. Uiteraard staan er wel kleine ontwikkelingen op de planning, zoals een nieuw neushoornverblijf, maar geen gigantische veranderingen.”

Rens: “Het is ook wel belangrijk om constant te blijven bewegen. Of het nou gaat om horecaconcepten, dierenverblijven, diersoorten.. Je wilt de gasten ook blijven verrassen, daarom ben je altijd in beweging.”

Werken bij Beekse Bergen

Wil jij nu ook samenwerken met Niels en Rens en deel uitmaken van dit unieke bedrijf? Dat kan! Kijk bij ons op de website voor openstaande vacatures.