Veel nieuwe zaakjes in het centrum: dit kwam erbij, dit ging er weg

nieuwe zaakjes

Het is alweer een tijdje geleden dat we een artikel schreven met daarin de mutaties in de binnenstad. Aangezien er de laatste maanden weer veel is veranderd, zetten we voor jullie op een rijtje wat er allemaal bij is gekomen, wat erbij gaat komen en wat weggaat/weg is. Lees snel verder. 

Horeca

Qua horeca schieten de nieuwe zaakjes als paddenstoelen uit de grond. Zo zijn Jamie’s Pizzeria en Brownies&downieS aan het Pieter Vreedeplein inmiddels geopend. De laatstgenoemde werd tevens meteen Rabo Starter van het Kwartaal. Het Pieter Vreedeplein wordt dit najaar ook nog eens verrijkt met Dunkin’ Donuts.

Ook aan de Heuvelring volop ontwikkelingen. Zo opende Bosnisch Eetcafé Klopa in april haar deuren. Je kunt er voor een vriendelijke prijs genieten van Bosnische specialiteiten. Iets verderop ging ook De Lange Goedzak open. Daarmee heeft de Heuvelring er weer een extra borrelgelegenheid bij. Eerder gingen ook Poké and more open op de Katterug en zijn de twee vestigingen van Intermezzo weer open om gedurende het zomerseizoen heerlijke ijsjes te verkopen.

Niet in het centrum, maar wel het vernoemen waard: Het Ketelhuis alias de pannenkoekfabrique uit Tilburg opende op Koningsnacht aan de Aabe Fabriek.

Over naar de aankondigingen: visrestaurant Vistro Parenzo heeft een vervanger. Borrelcafé Mijntje wil ergens deze maand open in de Emmastraat. Ook Mister Morris, een koffie-, juice- en lunchbar, wil deze maand de deuren openen in voormalig snoepwinkeltje De Soete Inval. Daarmee wordt het horeca aanbod aan het Radiopleintje weer eens flink versterkt.

Ook sloten er een aantal horecazaken de deuren afgelopen maanden. Enkele voorbeelden: Potato Time in de Tuinstraat, Café Karel op de Heuvel en Troje in de Stationstraat. Ook Bon Sjef vertrok. Hier komt The Fat Greek nog voor de zomer voor terug.

Winkelen

Ook het winkelaanbod in de Tilburgse binnenstad wordt komende tijd verrijkt. Zo gaat Levi’s waarschijnlijk nog deze maand open. Hét jeansmerk opent een winkel in de Frederikstraat.

Toch verlaten ook een aantal zaken het Tilburgse centrum. La Belle Epoque in de Tuinstraat is op 19 mei voor het laatst open. Ze houden nu een totale leegverkoop.

En dan de Primark. De komst van de keten houdt Tilburg al jaren bezig. Er werd een compleet nieuw pand uit de grond gestampt en het kledingwarenhuis opent medio juni. Verder opent Kids Love Sneakers een XL Store in de Heuvelstraat. Ze hopen eind mei open te gaan.