Festival in het Spoorpark, Après Ski feest & SantaRun: dit zijn de leukste uittips dit weekend in Tilburg!

Ondanks de ijspegels aan onze neuzen groeien van de kou, hebben wij weer heel veel zin in het weekend! Er is namelijk ontzettend veel te doen en te beleven in onze stad. Nog geen plannen voor dit weekend? Wij helpen je een handje! Lees snel verder.

Wintertuin, silent disco en Wintertuin festival in het Spoorpark

Net als in de zomer is er in de winter ook erg veel te doen in het Spoorpark. Zo transformeert het Spoorpark van 16 tot en met 18 december tot De Wintertuin. Je kunt er van alles beleven! Zo is er op vrijdag een silent disco met veel verschillende artiesten. Daarnaast is er op 17 december zelfs een Wintertuin Festival! Tijdens het festival zijn alle area’s gevuld met toffe programmeringen. Grote namen als Tino Martin, Jeffrey Heesen en Brace zullen er een topshow van maken! Daarnaast is er op zondag een kerstmarkt en een kinderparadijs van 10:00 – 15:00 uur. Daarna is er zelfs een Winterbier festival! Een leuk dagje uit om je weekend mee af te sluiten.

Night of the Arts

Op 16 december vindt Night of the Arts plaats. Night of the Arts is een magisch festival waar alle kunstvormen samenkomen. Het belooft een fantastische avond te worden waarbij je het kunsttalent van Fontys Hogeschool van de Kunst kunt ontdekken. Dit alles in een gezellige en sfeervolle setting en met één ticket heb je al toegang tot wel veertig voorstellingen. Night of the Arts is dé plek om nieuwe makers op hun best te zien! Kom alvast in de sfeer en lees ons interview met de organisatoren van het festival hier!

Pista: Het grootste Après Ski Feest van Tilburg op het Piusplein

Op vrijdag 16 december staat het grootste Après Ski feest van Tilburg op het programma! Trek je ski-kleding aan en doe al langlaufend mee aan de polonaise, maar pas op dat je niet aan je voorganger vastvriest. Er zullen twee podia aanwezig zijn op het plein met verschillende toffe dj’s, artiesten, acts en veel meer. Houd jezelf warm door te dansen op de leukste Après Ski hits en door te genieten van een overheerlijke glaasje Schrobbelèr of Glühwein.

Winterse Jukebox Night

De Stadhuisstraat is in de avond van 16 december helemaal omgetoverd in kerstsferen met kerstbomen, vuurkorven, houtsnippers en heerlijke muziek die jij ook mee mag bepalen. Je steunt het goede doel – met je hart – door bepaalde drankjes te bestellen, liedjes aan te vragen of door een donatie in de donatiebox te doen. Zelf heb je een geweldige avond én zorg je er tegelijkertijd voor dat eenzame ouderen dit ook mogen meemaken!

Tilburg zingt wintereditie ‘Winter zingt’

Dat de zomereditie van Tilburg Zingt altijd één groot feest is, wisten we natuurlijk al. Maar wist jij ook dat er een wintereditie is van Tilburg zingt genaamd Winter Zingt? Tijdens Winter Zingt op 17 december zal de Stadhuisstraat volgepakt staan met Tilburgers die winters gekleed zijn. Onder leiding van Leo Alkemade gaat het een avond worden om niet te vergeten. Ook zullen er kerstkoren aanwezig zijn die tot 23:00 uur zullen zingen, daarna nemen verschillende dj’s de Stadhuisstraat over en gaat het dak eraf!

SantaRun 2022 voor het Ronald McDonald Huis

Schrik niet als je op 17 december allemaal kerstmannen door de binnenstad ziet rennen. Want de SantaRun staat weer op het programma. Trommel je vrienden, familie of heel je sportteam op en doe met zijn alle mee aan dit recreatieve hardloopevenement op het Piusplein. Daarnaast steun je ook het goede doel, want alle opbrengsten gaan naar het Ronald McDonald Huis. Na de run kun je uiteraard genieten van een hapje en een drankje bij de aangrenzende horecazaken.

DJ FJAAK: I Hate Models en Black Lotus bij Poppodium 013

Techno-en houseliefhebbers opgelet! Want op 17 december komt het elektronische duo FJAAK een bezoekje brengen aan Poppodium 013. FJAAK staat bekend van opzwepende, energieke dancetracks die variëren van reflective house tot warehouse techno, met af en toe Britse garage-, dub-  en breakbeat-hardcore invloeden. Met verschillende clubhits op zak is het dus geen verassing dat FJAAK overal ter wereld clubs doet kolken!

Winterhof Kerstmarkt bij Giardino d’Italia

Op 18 december is er in de Reeshof bij Giardino d’Italia een kerstmarkt. Winterhof Kerstmarkt zal de tuin van het Italiaanse restaurant omtoveren tot een Winter Wonderland. Tijdens Winterhof zijn er veel verschillende gezellige kraampjes waar lokale ondernemers hun producten aanbieden. Daarnaast zijn er ook leuke activiteiten voor jong en oud. Kan je huis nog wat kerstversiering gebruiken? Dan kun je meteen een kerstboom scoren! Ook is er een inpakkraam zodat je alle cadeautjes die je aan de haak hebt geslapen niet hoeft in te pakken.

Christmas Carol Contest op Korvel

Love it or hate it: De radio’s zijn weer aan het overlopen van kerstmuziek. Vind jij het leuk om in de pen te klimmen en een eigen lied te schrijven? Doe dan vooral mee aan de Christmas Carol Contest op 18 december en wie weet scoor jij wel dé  kersthit van Tilburg. Elke muziekstijl is welkom tijdens het evenement. Zolang je nummer over Kerst of over de winter gaat zit je goed! Dus pak je kans en laat jouw kersthit horen aan Tilburg bij Peerke Meubels. Let op! Inschrijvingen zijn gesloten!

Uitgaan tijdens Oud en Nieuw

Hebben je vrienden en jij nog geen feestplannen tijdens Oud en Nieuw? Wij hebben een artikel geschreven waarin we de leukste oud-en-nieuw-feestje op een rijtje hebben gezet voor je. Check het artikel over uitgaan tijdens Oud en Nieuw hier!

Meer leuke uittips

Onze uit-agenda staat weer bomvol! Ben je benieuwd wat er dit weekend nog meer te doen is? Check dan vooral onze uit-agenda voor feestjes, concerten en veel meer. Alvast een fijn weekend!