Uittips Pinksteren

Het wordt me toch een partij warm dit weekend! Is dat even fijn met een extra vrije Pinkstermaandag. Nog geen idee waar jij een dorstlessend biertje gaat drinken of een verkoelend ijsje gaat eten? Wij hebben nog wel wat uittips voor tijdens Pinksteren voor je.

Eten, drinken en dansen op Hap Stap
Wil jij Tilburgs beste lekkernijen proeven? In de zon? Al dansend? Dan stel ik voor dat je de Interpolistuin even binnen loopt. Van vrijdag tot en met maandag wordt daar het Redcoon Tilburgs Hap Stap Festival gehouden. De entree is gratis. Het concept is simpel. Je koopt je muntjes à €2,25 aan de kassa. Vervolgens ga je bij één van de zestien tentjes langs om daar gerechten te proeven van 1, 2,3 of 4 munten. Daarbij hoef je je geen moment te vervelen, er is een druk programma. Zo kun je o.a. kijken naar Edsilia Rombley, VJ Fenno Werkman, Frank Torres Y Banda, Shaky Ground en Lipstick Junky. Bekijk hier het volledige programma.

Wil je het lange weekend vrijdag inluiden? Je kunt om 17:00 uur terecht bij Tilburgs Grootste Vrijdagmiddag Borrel. Het is de opening van het Hap Stap Festival. De vrijdagavond eindigt om 01:00 uur. Zaterdag, zondag en maandag begint Hap Stap om 14:00 uur. Zaterdag en zondag duur het tot 01:00 uur, maandag staat het festival in het teken van kinderen en eindigt het om 22:00 uur. Meer informatie? Lees dan vooral deze, deze en deze artikelen.

 

MeiMert
Je zou het misschien niet helemaal verwachten maar de MeiMarkt valt in dit jaar op 7 en 8 juni. En dat is dit weekend. Vanaf zaterdagavond 22:00 uur tot zondagmiddag 17:00 uur kun je op zoek naar tweedehands troffeeën. De hele binnenstad van Tilburg verandert in een zee van marktkraampjes. Heb je nog geen kraampje gereserveerd? Dan ben je te laat. Je kunt je alleen nog inschrijven voor de reservelijst. Meer informatie vindt je hier. Ook is er aan de kinderen gedacht. Vanaf zondag 08:00 uur kunnen zij tijdens de Kindermert op de Heuvel terecht. Deelname is voor kinderen gratis. plattegrond.

Winkelen
Als je met Pinksteren de stad in wilt om te winkelen, houd dan rekening met de openingstijden. Zondag, 1e Pinksterdag, zijn alle winkels aan het Pieter Vreedeplein en de Emma Winkelpassage gesloten.

In de binnenstad zijn op maandag 2e Pinksterdag  de volgende winkels geopend: Costes Fashion, We, Foregames, Mexx, V&D, Douglas, Tatio, Xenos, Open 32, Jack and Jones, Men at work, Plus supermarkt, Pathe tilburg, Superfly, Hema, Mango, Shoetime, Intertoys, Kruidvat Pieter Vreedeplein, Zara, Sacha Pieter Vreedeplein, Sting, Rituals, Perry Sport, Febo, Game Mania, Ecco, Coach, Kruidvat, Van Haren. De winkels in de Emma Winkelpassage zijn op Pinkstermaandag gesloten.

Voor de echte voetbalfans
Voor de echte voetbalfans is er een bijzonder evenement: het G- voetbalweekend. Een sportief weekend met 5 voetbaltoernooien voor mensen mét en zónder beperking. Het evenement is groot, het trekt jaarlijks zo’n 500 voetballers uit binnen- en buitenland. En er is genoeg te zien. Zo kun je prominenten spotten als Johnny Purple, Michael Humble, Prins Joost den Irste, Rob Scheepers, Frans Donders (vader van), wethouder Hans Kokke (gemeente Tilburg) en Johan Vlemmix. G- Voetbalweekend begint vrijdag om 18:30 uur en duurt dan tot 22:00 uur. Zondag om 17:00 uur is het afgelopen. Er wordt gevoetbald aan de Bredaseweg 570 op het terrein van Amarant en de kaartjes kosten €2,00. Kijk hier voor het volledige programma en de tijden.

Paraderen in Jeruzalem
Al drie maanden zijn ze aan ontwerpen, knutselen en bouwen. De bewoners van Jeruzalem hebben het er druk mee. Zaterdag stromen de straten van hun buurt namelijk vol met bouwwerken tijdens de Buurtparade Jeruzalem “Boven Water”. De creatieve bewoners vertrekken om 14.30 uur bij Buurthuis Jeruzalem aan de Caspar Houbenstraat 109. De finish is om ongeveer 15:30/ 15:45 uur bij het Stadsstrand. Benieuwd naar wat je kunt verwachten? Bekijk dan ook eens de Facebook pagina van het evenement.

fotovoorbereidingen Buurtparade Jeruzalem 1

Dansen in Tilly
Eindelijk kun jij je lang geoefende salsa-moves aan de buitenwereld laten zien. Tijdens de Salsa-avond bij Café Hoegaarden kun je zaterdag swingen op de muziek van DJ Manolo El Torro, DJ Double U4U en gast Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba enz. De entree is gratis en kunt er terecht tussen 22:00 uur en 04:00 uur. Niet zo soepel in de heupen? Misschien headbang je liever mee op de muziek van Black Stone Cherry in 013. Voor €16,00 zie je deze rockers zaterdag om 20:30 uur in de kleine zaal. Lees hier meer over de band. Vrijdag kun je naar At The Duke Joint in 013. Daar spelen Shaking God Speed, Black Bottle Riot’s en Texas Radio. Kaartjes kosten een tientje en het begint om 20:30. Lees hier meer. Wil je nieuw talent ontdekken? Dat kan vrijdag om 19:00 uur tijdens PopFactory bands in Cultuurcentrum Tiliander in Oisterwijk. De entree is gratis. Wij hebben nog een leuke tip voor je: Pinkster Sunday @ Studio Tilburg! De lokale talenten van BANGANAGANGBANGERS zorgen samen met Flamboyant, SiRens en Dj Anno voor vernieuwende en opzwepende beats. Dus heb jij zin om je weekend met een dag te verlengen? Dan is Studio Tilburg de place to be!

Topatleten tijdens T-meeting
Maandag kun je je vergapen aan nationale atletiekhelden. Voor het vierde jaar organiseert AV- Atilla de atletiekwedstrijd De T-meeting op 2e Pinksterdag. Dit jaar komen grote namen als Jurgen Wielart (Nederlands Kampioen 400m) en Nicky van Leuveren (Nederlands Kampioen vrouwen 400m). Het evenement is gratis en vindt plaats op de atletiekbaan in Tilburg aan de Goirleseweg 42a.

Meeeeer!
Nog niet genoeg tips? Kijk dan nog eens in de agenda. Zijn we iets vergeten? Laat het dan vooral achter bij de reacties! Wil je wekelijks de beste weekendtips in je mail? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dat kan onder aan deze pagina door je naam en e-mail adres in te vullen.

Foto: Pinterest