013 vragen aan… Sonny van den Bosch – Mathura: ‘voetbal is a way of life!’

Sonny

Sonny van den Bosch – Mathura is iedere thuis- en uitwedstrijd van Willem II te vinden op en rondom het voetbalveld. Daarnaast doet Sonny natuurlijk nog veel meer voor de club. De hoogste tijd om Sonny beter te leren kennen aan de hand van (0)13 vragen! Benieuwd? Lees snel verder!

#1: Kun je jezelf voorstellen?

“Mijn naam is Sonny, ik ben geboren en getogen in Tilburg. Ik ben voornamelijk in Tilburg-Noord opgegroeid. Heel mijn schoolcarrière ben ik Tilburg gebleven. Ik heb op het Cobbenhagen College gezeten en toen ben ik naar Fontys gegaan om de studie International Event, Music & Entertainment Studies te doen. Verder ben ik nu al tien jaar werkzaam bij Willem II.”

#2: Hoe ben je bij Willem II terechtgekomen?

“Tijdens mijn stage bij Omroep Tilburg heb ik veel items over Willem II gemaakt. Destijds deed ik veel voor de camera, toen leerde ik dat ik achter de camera veel sterker was. Het contact met Willem II heb ik altijd goed onderhouden en ben ik nog een poosje actief geweest als freelancer bij de club. Sinds 2019 werk ik vast bij Willem II, Martin van Geel heeft mij aangenomen.”

#3: Wat houdt je functie eigenlijk in bij Willem II?

“Ik ben verantwoordelijk voor de media, content en perszaken bij Willem II. Samen met het mediateam zijn we druk in de weer. Daarnaast faciliteer je interviews, je zorgt bijvoorbeeld voor de persberichten en aan de andere kant zorg je weer dat de eigen clubkanalen gevuld worden.”

#4: Merk je een verandering op het gebied van content in je tijd bij Willem II?

“We zijn sowieso ontzettend gegroeid de laatste jaren. Bovendien zit er echt een strategie achter, we houden één lijn aan in onze content. We zijn overigens nog lang niet klaar, de content bij de Jeugdopleiding en Willem II Betrokken kunnen we zeker nog verbeteren. Daar werken we samen hard aan.”

#5: Wat zijn de belangrijkste pijlers voor de content van Willem II?

“Als ik kijk naar de contentstrategie mag het voor mij wel iets gedurfder. Supporters van Willem II willen graag gedurfd en aanvallend voetbal zien en dat wil ik ook graag in onze content terugzien. Bij ons is het verhaal heel erg belangrijk. Het verhaal moet lijdend zijn voor wat je plaatst op de socials.”

#6: Waarin onderscheidt Willem II zich ten opzichte van andere clubs?

“We hebben natuurlijk een hele rijke historie, hier proberen we ook op in te spelen als club. Daarnaast heeft Willem II een fantastische achterban, daar plaatsen we ook veel content van. We maken ook veel beelden van de spelers zelf en natuurlijk maken we ook veel content achter de schermen die de meeste mensen niet zien bij Willem II.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Willem II Tilburg (@willemii)

#7: Waar ben je het meest trots op binnen de content van Willem II?

“Waar ik onder meer heel trots op ben is de video die we samen met Pol Llonch hebben gemaakt toen we Europees voetbal gingen spelen. Qua productie is het niet de beste video, maar het verhaal klopte zo ontzettend goed. Deze video is ook viraal gegaan in Nederland.”

#8: Hoe zet je iets negatiefs om tot iets positiefs op de clubkanalen?

“Dat is inderdaad heel erg lastig om te doen, maar de enige manier om hiermee te dealen is om gewoon door te gaan. Natuurlijk kun je wel eventjes balen, maar als je bij een voetbalclub werkt moet je vallen en weer opstaan. Je moet het vooral niet meenemen naar huis, voetbal is a way of life, maar het is ook fijn als het thuis even niet over voetbal gaat.”

#9: Hoe ziet een wedstrijddag er voor je uit?

“In aanloop naar de wedstrijd toe, ben je druk bezig met voorbereidingen treffen. Denk aan de perskaarten klaarmaken, de interviewmuren neerzetten, daarnaast maak ik op de dag zelf ook wat content (foto’s en video’s) en posten we de hele dag door. Als we om op 20:00 uur spelen, is het mediateam er rond 16:00 uur en gaan dan aan de slag met bijvoorbeeld de aankomst van de spelers vast te leggen en sfeerbeelden van het stadion.”

Je hebt in ieder geval een vaste contentplanning voor een matchday. Tijdens de wedstrijd zit ik op de perstribune en houd ik het wedstrijdverslag op Twitter bij, na de wedstrijd faciliteer ik de interviews en vullen we de socials met het mediateam.”

#10: Wat vind jij de mooiste wedstrijd die je hebt gezien bij Willem II?

“Poh, dat is een goede vraag. Ik twijfel tussen twee wedstrijden. Ik vond de halve finale van de KNVB-Beker tegen AZ heel erg vet. De wedstrijd eindigde in penalty’s en toen dacht ik: ‘fack it, ik ga gewoon op het veld staan’. De pitch invasion (veldbestorming door supporters, red.) na de wedstrijd was ook geweldig. De ‘do or die’ wedstrijd tegen Fortuna Sittard, was ook zo ontzettend gaaf. Deze wedstrijd ging om lijfsbehoud in de Eredivisie in coronatijd. Het was heel bijzonder maar ook jammer dat het stadion leeg was en die wedstrijd was ook knotsgek.”

#11: Is het niet spannend om op het veld met duizenden mensen om je heen?

“In het begin was het natuurlijk wel spannend. Na verloop van tijd went het wel hoor. Je bent gewoon aan het werk, dus voor mij is dit gewoon normaal. Ik zeg altijd tegen het mediateam dat de knop om moet. Pas na de wedstrijd en onze werkzaamheden komt voor ons de ontlading.”

#12: Wat is je voorspelling voor dit seizoen?

“Haha, dat vind ik altijd zo lastig om te zeggen! Daar doe ik liever geen uitspraken over. Voorspellen heeft in het verleden alleen maar averechts gewerkt en stiekem ben ik ook wel een beetje bijgelovig. Ik hoop natuurlijk dat we promoveren, maar ik durf geen voorspellingen te doen.”

#13: Heb je nog een leuke anekdote?

“Een aantal jaar geleden ging er een jeugdspeler naar het eerste elftal toe. Toen hebben we hem wijsgemaakt dat we een interview gingen houden. Vervolgens hadden we een interviewsetting gecreëerd, maar stonden Henry van Amelsfort en Paul Coehorst klaar met emmers water en bloem. Toen hebben we flink gelachen, haha.”

013 vragen aan…

Wil je meer van onze rubriek 013 vragen aan… lezen? We zetten er een paar op een rijtje voor je: