City guide Tilburg: linten Korvel & Besterd multiculturele hart van de stad

Ook buiten de binnenstad, Spoorzone, Piushaven en het Dwaalgebied zijn er in Tilburg gebieden die het bezoeken meer dan waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de linten Korvel en Besterd. Buiten een belangrijke verkeersader voor de binnenstad, zijn dit twee straten met fantastische hotspots, bedrijfjes van allerlei nationaliteiten en bovenal is het een levendig gebied.

Eten en drinken

Wie denkt dat je in Tilburg alleen in de binnenstad goed kunt eten en drinken, vergist zich rijkelijk. Op de Besterd en Korvel zijn namelijk goede horecagelegenheden gevestigd. Waar je zeker eens een hapje moet gaan eten: Sarban. Dit Afghaanse restaurant behoort tot de toprestaurants in Tilburg en je geniet er naast heerlijk eten van overweldigende gastvrijheid.

Maar ook Kok Verhoeven op het NS-plein is een restaurant met goede beoordelingen. Zowel het restaurant als de brasserij zijn populair. Ook in de Korvelseweg kun je fantastische horecagelegenheden vinden. Zo serveert Dwars Hotdogbar de lekkerste hotdogs van de stad, waaronder eentje met saus van Schrobbelèr; dé Tilburgse borrel. Voor een lekker drankje ga je naar Café Berlijn. Zeker met lekker weer is het hier goed vertoeven op de grote picknickbanken die er staan.

Ook als je wat wilt snacken is er op de Linten genoeg te vinden. Van heerlijke broodjes van ’t Kaasbolleke en vis van Het Vishuys op d’n Besterd tot de lekkernijen van de Turkse bakker op de Korvel. Belangrijkste tip: ontdek het fantastische eten uit alle windstreken van de wereld op de Linten.

Linten

Boodschappen doen

Wil jij experimenteren in de keuken en jezelf laten verrassen door invloeden uit de hele wereld? Op de Besterdring en Korvelseweg zijn verschillende Aziatische toko’s en andere multiculturele supermarkten gevestigd. Denk bijvoorbeeld aan Asiana megastore waar je alles kunt vinden voor jouw Aziatische gerechten.

Maar ook de Günes Market aan de Korvelseweg en Besterdring is je bezoek meer dan waard. Hier vind je heerlijk vers vlees, alle ingrediënten voor mediterrane gerechten en malse gegrilde kippetjes.

Multiculturele afhaalgerechten

Ook voor mensen die van gemak houden, zijn de linten interessant. Er zijn verschillende zaakjes waar je heerlijke afhaalgerechten kunt halen uit alle windstreken. Bijvoorbeeld Poolse broodjes van Zap U Hanki, Indiase gerechten van Indian Palace, lekkere Marokkaanse Harira van Kabila, Surinaamse roti van Sranang en Cigköfte van Cigköftem.

Linten

Winkelen

Ook voor het winkelend publiek hebben de linten genoeg te bieden. Zo zijn er veel traditionele Tilburgse bedrijven in het gebied gevestigd. Denk bijvoorbeeld aan Wijnkoperij Van Bilsen, HOED&HOED, Foto Frans van Aarle, De Malle Heks, Peerke Gebruikte Meubelen en platenzaak Diggers.

Goed om te weten: iedere woensdag strijkt de markt neer op het Besterdplein. Hier kun je terecht voor je wekelijkse verse boodschappen, maar ook voor een heleboel stoffen, kleding en allerlei andere koopjes.

Beauty voor mannen & vrouwen

Als je in één Tilburgs gebied kunt slagen voor een mooi kapsel, zijn het de linten wel. Er is bijvoorbeeld geen straat in Tilburg met zoveel kappers als aan de Korvelseweg. Van Schuurkes (de langstzittende in het gebied) tot afro kappers en een hoop kapperszaken waar je voor om en nabij de €12,- een mooie opgeschoren coupe kunt krijgen. Leuk om te weten: veel spelers van Willem II gaan naar de kapper bij één van de vele kapperszaken in de straat.

Ook als je houdt van tatoeages ben je aan de Korvelseweg en Besterdring aan het goede adres. In het gebied zijn meerdere tattooshops gevestigd.

Meer over de linten

Wil jij meer weten over deze Tilburgse gebieden? Check dan zeker eens deze website of bekijk de onderstaande video.

Lees ook:

Benieuwd naar de city guides van andere sfeergebieden rond de binnenstad van Tilburg? Check dan vooral ook onze tips voor: