City guide Tilburg: winkelen bij boetiekjes, populaire modewarenhuizen en grote merken in de binnenstad

De tijd dat winkelend publiek steden als Breda en Den Bosch verkoos boven Tilburg als winkelstad, is voorbij. Tilburg heeft stevig geïnvesteerd in de binnenstad en dat levert fijne winkelgebieden en mooie winkels op. En gelukkig is deze ontwikkeling nog steeds gaande en kunnen we de komende jaren nog veel meer fantastische winkels en winkelgebieden in de binnenstad verwelkomen.

Foto’s: Jules van Iperen

Benieuwd waar je allemaal zeker moet zijn? Lees dan snel verder.

Grote ketens

Natuurlijk zijn grote ketens als H&M, ZARA, Primark, Pull & Bear, Bershka, Costes en The Sting in Tilburg gevestigd. Ook vind je in Tilburg gigantische winkels van MediaMarkt en Decathlon. Ook Dille & Kamille werd afgelopen jaar aan het uitgebreide winkelaanbod toegevoegd en daar komen komende maanden & jaren hoogstwaarschijnlijk nog een hoop populaire namen bij. Tilburg is overigens ook de enige Brabantse stad met een Coolblue XXL-winkel in het centrum.

winkelen in tilburg

Grote merken

Ook verschillende merken hebben ervoor gekozen om een winkel te openen in Tilburg. Denk bijvoorbeeld aan Scotch & Soda, NIKKIE & Levi’s. Door de verschillende verbouwingen in de binnenstad en beschikbare winkelruimten worden hier de komende tijd ongetwijfeld merken aan toegevoegd.

winkelen in tilburg

Sneakers

Tilburg begint zich langzamerhand wel te ontwikkelen tot stad waar sneakerliefhebbers hun schoenen kopen. De bekende merken als JD Sports, Foot Locker, The Athlete’s Food, Snipes en Go Britain zijn gevestigd in de Heuvelstraat.

Maar ook bij de kleinere boetiekjes kun je terecht voor exclusieve sneakers. Sla vooral Re-Issue, Kids Love Sneakers en P’Leisure niet over.

Boetiekjes

Over boetiekjes gesproken: die zijn er veel meer in Tilburg. Zo verhuisde TIEN van het Dwaalgebied naar de Heuvelstraat en kunnen mannen terecht bij Le Flux in de Telefoonstraat. Ook Mint & Pepr en STUEN zijn boetiekjes waar je zeker eens een kijkje moet nemen.

winkelen in tilburg

Traditionele Tilburgse ondernemers

Ook voor lokale helden is volop plek in de binnenstad. Zo is Gianotten Mutsaers dé plek voor een goed boek, tijdschrift en/of cadeau. Je kunt er ook genieten van een kop koffie of thee met iets lekkers erbij. Of wat te denken van Jimmy’s: al jaar en dag voorzien ze mannen, met passie van modeadvies.

Combineer je bezoek

Bezoek je Tilburg? Combineer je bezoek dan vooral met het bezoeken van andere sfeergebieden. Zo kun je in het Dwaalgebied fantastische boetiekjes vinden, heeft Tilburg qua horeca heel veel te bieden en is de Piushaven je bezoek ook meer dan waard. Je vindt de gebieden allemaal op loopafstand van de binnenstad, het centraal station en de verschillende parkeergelegenheden in het centrum.

Winkelgebied

In Tilburg zijn verschillende sfeergebieden gecreëerd. Het winkelgebied bestaat uit de Heuvelstraat en haar vele vertakkingen, het Pieter Vreedeplein en ook de Juliana van Stolbergstraat. Natuurlijk zijn er in andere gebieden, zoals het Dwaalgebied en de Piushaven, verschillende leuke winkels te vinden die je zeker moet bezoeken.

Lees ook:

Benieuwd naar de city guides van andere sfeergebieden rond de binnenstad van Tilburg? Check dan vooral ook onze tips voor: